Fietskoeriers krijgen eerder groen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:12-08-2021
In Schwung app is een extra optie ingebouwd waarmee fietskoeriers als het even kan sneller groen krijgen.

Het aantal bezorgingen van webwinkels neemt toe. Om de logistiek in steden schoner en slimmer in te richten is het inzetten van fietskoeriers een logische stap naar een duurzame toekomst. Voor de fietskoeriers is in de Schwung app van Vialis en Moop Mobility daarom een extra modaliteit aangemaakt die voor eerst wordt toegepast in Zwolle.

De Schwung app geeft richting en snelheid door aan de verkeersregelinstallatie, die bekijkt of hij de fietser prioriteit kan geven. Vialis meldt dat de nieuwe optie het bij zeven verkeerslichten mogelijk maakt onderscheid te maken tussen een gewone fietser of een fietskoerier van Cycloon.

Het wel of niet kunnen toekennen van (meer) prioriteit aan de fietskoerier hangt af van de route, het tijdstip en de actuele situatie op het kruispunt. Soms is het niet mogelijk om binnen de wachttijden of aanwezigheid van andere verkeersdeelnemers (bijvoorbeeld ambulances) de fietskoerier voorrang te verlenen. De Schwung functionaliteit ‘kijkt’ samen met de andere verkeersregelingen op het kruispunt naar de meest optimale doorstroming.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietskoeriers krijgen eerder groen

Scroll naar boven