Fietsparkeermeting rondom stationsgebied Lelystad centrum

  • Soort:Onderzoeksrapport
  • Auteur:Sanne van Zundert
  • Uitgever:Keypoint Consultany
  • Datum:06-12-2018
In opdracht van de gemeente Lelystad heeft Keypoint Consultancy onderzoek gedaan naar het gebruik van de fietsparkeervoorzieningen rondom het stationsgebied. De gemeente wil meer inzicht krijgen over de fietsparkeervoorzieningen rondom het stationsgebied, zodat ze deze inzichten kan gebruiken in de afweging van keuzes. De conclusies zijn opgenomen in dit onderzoeksrapport.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Station Lelystad centrum fungeert als hét station van de gemeente Lelystad. Het stationsgebied wordt intensief gebruikt. Vanwege herstructurering gaat het stationsgebied op de schop, waardoor de verkeerssituatie gaat veranderen. De ruimte rondom het stationsgebied wordt voor een deel gebruikt voor fietsparkeervoorzieningen en vanwege de herstructurering gaat er ook voor de fietsparkeerder een en ander veranderen. De gemeente wil meer inzicht krijgen over de fietsparkeervoorzieningen rondom het stationsgebied, zodat ze deze inzichten kan gebruiken in de afweging van keuzes. De gemeente Lelystad heeft Keypoint Consultancy gevraagd om onderzoek te doen naar het gebruik van de fietsparkeervoorzieningen rondom het stationsgebied.
     
    De doelstelling van dit onderzoek is het verschaffen van inzicht over het gebruik van de fietsparkeer-voorzieningen rondom het stationsgebied. In het onderzoek wordt zowel de bezettingsgraad op verschillende momenten van de stallingen, als de stallingsduur rondom het stationsgebied gemeten. Daarnaast wordt er door middel van een enquête gekeken naar de stallingsmotieven van de gebruikers van de fietsenstallingen rondom het stationsgebied. Tot slot worden de weesfietsen per sectie in kaart gebracht.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietsparkeermeting rondom stationsgebied Lelystad centrum

No data found
Scroll naar boven