Fietstag zorgt voor snel stallen van fiets

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:10-08-2021
NS introduceert een nieuwe in- en uitcheckzone in fietsenstallingen bij het station zodat reizigers sneller en makkelijker hun fietsen kunnen stallen. Bij aankomst checken reizigers in via een tag op hun fiets of via een scherm met hun OV-chipkaart.

nieuwein-uitcheckzonefietsenstalling.jpgOp station Amsterdam Amstel is al mogelijk om het uit te proberen. Dit jaar volgen nog twee stations: Amsterdam Zuid (stalling Strawinskylaan) en Tilburg (stalling Zuid). Volgend jaar komen daar nog zeven stations bij. En dezelfde fietstag is binnenkort ook in drie stallingen van de gemeente Amsterdam in het centrum te gebruiken: Leidseplein, Beursplein en Reguliersdwarsstraat.

500_fietstag.jpgVia een scherm bij de in- en uitcheckzone kunnen reizigers met hun OV-chipkaart inchecken. Het gaat nog makkelijker met een fietstag. De nieuwe in- en uitcheckzone herkent namelijk automatisch de fietstag (die is gekoppeld aan de OV-chipkaart) zodat reizigers direct door kunnen lopen. Reizigers met een abonnement of stallen op rekening krijgen gratis een fietstag. Deze tag wordt door de servicemedewerkers in de stalling op de voorframe van de fiets bevestigd.

De nieuwe in- en uitcheckzones zijn beproefd door reizigers in de stallingen bij station Breda en Harderwijk. Daarbij bleek volgens de NS dat reizigers vooral het gemak van de fietstag waarderen en dat ze het nieuwe toegangssysteem logisch vinden. Ook gaven de stallingbeheerders aan zich door het nieuwe systeem meer te kunnen richten op het helpen van reizigers en beantwoorden van vragen.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietstag zorgt voor snel stallen van fiets

Scroll naar boven