Flink aantal nieuwe fietsen komt uit buitenland

  • Soort:Nieuws Tour de Force
  • Datum:04-05-2016

De totale omzet uit fietsverkoop in 2015 bedroeg in 2015 € 899 miljoen. In datzelfde jaar werd voor €536 miljoen euro aan fietsen geïmporteerd. Dat laatste meldt het CBS.


  • De totale omzet uit fietsverkoop in 2015 bedroeg in 2015 € 899 miljoen. In datzelfde jaar werd voor €536 miljoen euro aan fietsen geïmporteerd. Dat laatste meldt het CBS.

    De importfietsen kwamen vooral uit Duitsland en Taiwan. Deze landen zijn samen goed voor ruim 60 procent van de Nederlandse fietsimport.

    Op dit ogenblik studeert men binnen de Tour de Force naar mogelijkheden om fietsen op een of andere manier te ‘taggen’, bijvoorbeeld om een fiets bij diefstal te kunnen terugvinden of om andere services mogelijk te maken, zoals toegang tot fietsenstallingen. Nederlandse fietsfabrikanten lijken min of meer op één lijn te zitten als het gaat om het aanbrengen van een chip op nieuwe fietsen. Bij de geïmporteerde fietsen is het nog de vraag of dit ook tot de mogelijkheden behoort. In dat geval zouden dergelijke tags eventueel achteraf door de importeur of de fietseigenaar aangebracht moeten worden. Dat geldt trouwens ook voor oudere fietsen.

    Wereldwijd worden de meeste fietsen in Azië gemaakt. China en Taiwan zijn verreweg de belangrijkste exportlanden.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Flink aantal nieuwe fietsen komt uit buitenland

No data found
Scroll naar boven