Gemeente Groningen en ANWB zamelen kinderfietsen in voor minima

 • Soort:Nieuws Tour de Force
 • Datum:20-04-2016

In Groningen is een pop-up kinderfietsenwinkel geopend in de vorm van een container op de Vismarkt. De bezoeker kan er geen fiets kan kopen, maar wel doneren.


 • Groningen is de eerste stad waar de pop-up Kinderfietsenwinkel van de ANWB zijn deuren heeft geopend. Groningen is gekozen omdat uit onderzoek van de gemeente blijkt dat één op de vijf kinderen in de stad in armoede opgroeit.

  Het is één van de projecten die door de Gezondheidsploeg van de Tour de Force naar voren worden geschoven als voorbeeld van een initiatief dat het fietsen van jongs af aan weet te simuleren.

  De gemeente wil dat alle kinderen kunnen meedoen en een fiets hebben om van school, zwembad, sportvereniging of gewoon in de wijk te kunnen fietsen. De fietsregeling wordt in de gemeente Groningen uitgevoerd door Werkpro en Stichting Leergeld. Deze stichting toetst of een kind in aanmerking komt voor deze fietsregeling.

  De actie sluit aan op de inzamelingsactie rond Kerst, waarbij de gemeente Groningen in samenwerking met het bedrijfsleven, bewoners en maatschappelijk betrokken organisaties ruim 200 kinderfietsen verzamelden.

   

 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Gemeente Groningen en ANWB zamelen kinderfietsen in voor minima

No data found
Scroll naar boven