Geslaagde expertsessie t.b.v. de Ontwerpwijzer Fietsverkeer

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:06-11-2023
In het kader van de verkenning naar de behoefte voor een herziening van de ‘Ontwerpwijzer Fietsverkeer’, organiseerde CROW-Fietsberaad voor de zomer een expertsessie met een aantal fietsexperts uit de vakwereld. 17 fietsexperts kwamen die avond bijeen om het belang, de geschiedenis en de inhoud van de Ontwerpwijzer Fietsverkeer met elkaar te bespreken.

De huidige Ontwerpwijzer fietsverkeer dateert alweer uit het jaar 2016. Daarnaast heeft de vakwereld de afgelopen 7 jaar niet stilgezeten op het gebied van fietsvoorzieningen. Daarom is CROW-Fietsberaad een verkenning gestart om te zien of de Ontwerpwijzer fietsverkeer toe is aan een vernieuwing. Het doel van de expertsessie was het verkrijgen van inzicht in het gebruik van de ontwerpwijzer en de behoefte aan een herziening. De expertsessie stond onder leiding van Pieter Litjens, directeur van CROW.
Uit de expertsessie is naar voren gekomen dat de Ontwerpwijzer toe is aan een herziening. De experts waren het hier unaniem over eens. Ook is er tijdens de sessie uitgebreid nagedacht over welke kennis er zeker niet mag ontbreken of uitvoeriger bij stilgestaan mag worden in de nieuwe Ontwerpwijzer, welke kennis verouderd is en herzien moet worden en wat niet meer meegenomen hoeft te worden.

Naar aanleiding van deze expertsessie is CROW-Fietsberaad gestart met het opstellen van het projectplan en het organiseren van de financiering. Naar verwachting start CROW-Fietsberaad begin 2024 met de herziening. In het projectplan is de input vanuit de expertsessie meegenomen. Zie hiervoor ook het verslag van de bijeenkomst en de besprekingen.

Input gevraagd
Naast de input van de aanwezigen tijdens de expertsessie zijn we ook benieuwd naar jullie input!
Dus… heb jij suggesties voor de Ontwerpwijzer Fietsverkeer? Vind jij dat er onderwerpen uit kunnen of mis je juist relevante onderwerpen die we kunnen meenemen in de herziening die nog niet zijn aangegeven tijdens de expertsessie? Dan horen we graag van je! Suggesties kun je mailen naar fietsberaad@crow.nl.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Geslaagde expertsessie t.b.v. de Ontwerpwijzer Fietsverkeer

Scroll naar boven