Google introduceert fietsrouteplanner in de VS

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:17-03-2010

Google Maps biedt sinds een paar dagen in de VS de mogelijkheid om fietsroutes te plannen. Van 150 steden is het fietsnetwerk al in kaart gebracht. Gezien het feit dat de aanwijzigen ook direct al in het Nederlands beschikbaar zijn, lijkt het niet uitgesloten dat Google ook in ons land met een fietsplanner zal komen.


De Amerikaanse fietsplanner (http://maps.google.com/biking) biedt de fietser verschillende keuzemogelijkheden. In donkergroen worden fietsroutes aangegeven over vrijliggende fietspaden. In lichtgroen gaat het om fietsstroken en een groene stippellijn geeft aan dat er geen specifieke fietsvoorzieningen zijn, maar dat de intensiteit zich leent voor fietsen.
De planner is volgens Google beschikbaar voor 12000 km fietsroutes en 150 steden. De 'trails' zijn ingebracht in samenwerking met een organisatie Rails-to-Trails. De kaarten bieden verder een aantal typische Google snufjes. Zo zijn ze te combineren met Streetview, waardoor je de fietstocht alvast virtueel kan maken. Verder roept Google fietsers op om zelf verbeteringen te melden.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Google introduceert fietsrouteplanner in de VS

No data found
Scroll naar boven