Gratis parkeren en alleen betalen voor de deelfiets

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:19-06-2020
Of het concept aanslaat is afwachten. Maar marketingtechnisch klinkt het in ieder geval aantrekkelijk. Je parkeert je auto gratis en betaalt alleen voor het gebruik van de elektrische deelfiets.

Het bedrijf MOBIAN werkt aan opzetten van een netwerk van mobihubs nabij alle toegangswegen in Amsterdam.
 
Het uiteindelijke idee is dat iedereen er gebruik van kan maken, maar de eerste mobihub bij het Rembrandtpark is vooralsnog alleen gericht op de zakelijke gebruiker middels een abonnementensysteem. Met een app kan men de parkeerplaats plus deelfiets of deelscooter reserveren.

Een zakelijke klant betaalt enkel per uur voor het gebruik van de deelfiets terwijl de auto gratis geparkeerd staat. De abonnementen zijn zeer flexibel per medewerker te reserveren voor enkel de dag(delen) dat een medewerker naar kantoor gaat. Zodoende betaal je nooit meer voor een lege parkeerplek of een stilstaande fiets, aldus de bedenkers.  

Het plan is om het ook voor bewoners mogelijk te maken een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten voor een parkeerplaats inclusief een fiets.

De tarieven zijn nog niet bekend. MOBIAN wil starten met een paar hubs in Amsterdam om later uit te breiden naar andere steden.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Gratis parkeren en alleen betalen voor de deelfiets

Scroll naar boven