Honderden gestolen fietsen terug dankzij één GPS-tracker

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:03-08-2021
De GPS-tracker is tot nu voorbehouden aan de wat duurdere fietsmodellen. Maar zelfs een enkele tracker kan genoeg zijn om tientallen gestolen fietsen terug te vinden.

Het aantal aangiften van diefstal van elektrische fietsen en -bakfietsen blijft stijgen. In de eerste helft van 2021 werden 9600 aangiften gedaan, een toename van circa 30 procent.

Track and trace oplossingen blijken een probaat middel tegen diefstal. Zelfs al is die voorziening nog maar op een klein deel van de fietsen terug te vinden.

Zo konden de Belgische en Nederlandse politie de diefstal van honderden fietsen oplossen dankzij de aangifte van een vrouw uit Zeist, meldt Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Ze gaf de diefstal aan van haar gloednieuwe e-bike, die was voorzien van tracker.

Dankzij die GPS-tracker was te zien dat de fiets naar België werd gebracht, waarna de politie werd ingeseind. De eigenaar van het track & trace bedrijf schatte in dat het om een professionele bende ging en gaf dat door aan de politie, die de Belgische collega’s vroeg een arrestatieteam in te zetten. Zo konden direct drie verdachten worden aangehouden.

Uiteindelijke leidde dat ertoe dat honderden gestolen fietsen konden worden opgespoord. Van die fietsen bleken er 33 uit Nederland afkomstig te zijn.

VbV heeft de fietsen opgehaald, waarna de gegevens van verzekeraar en/of eigenaar zijn achterhaald.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Honderden gestolen fietsen terug dankzij één GPS-tracker

Scroll naar boven