Ik blijf fietsen

  • Soort:Project
  • Datum:19-12-2018
  • Contactpersoon:Eric Maris
Dit project heeft een wetenschappelijk en een maatschappelijk doel. Het wetenschappelijke doel is laten zien hoe bestaande wetenschappelijke kennis relevant is voor zo’n alledaagse activiteit als fietsen, en het maatschappelijke doel is fietsers helpen langer veilig te fietsen. Dit project wordt gedragen door een groep gelijkgezinden, waaronder een cognitieve neurowetenschapper en een groep fietsdocenten.
  • In dit project werkt cognitieve neurowetenschapper Eric Maris samen met vier fietsdocenten van de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland. Zij testen onder meer nieuwe fietsoefeningen. Parallel hieraan doet Maris samen met Bachelor en Masters studenten onderzoek naar de cognitieve processen waar men een beroep op doen tijdens het fietsen.

    "We kunnen onze fietsvaardigheid verbeteren door slim te oefenen. Slimme oefeningen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, en op deze website beschrijven we een heel pakket slimme oefeningen. Met deze oefeningen leren we een nieuwe fietsvaardigheid die geschikt is voor een nieuw lichaam en een nieuw type fiets."

    Lees op de website alles over het project.

     

Relevantie

No data found
Scroll naar boven