Inchecken met je bankpas

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:21-12-2020
  • Startdatum:21-12-2020 08:07:20
Op steeds meer Amsterdamse stallingen kan ingecheckt worden met een bankpas.

Inchecken met een OV-chipkaart in de fietsenstallingen kennen we op meer locaties, maar inchecken met een bankpas is voor zover bekend vooralsnog voorbehouden aan Amsterdammers. Dat is mogelijk geworden omdat de stad een tijdje geleden een paar miljoen aan Europese subsidie wist binnen te halen om de benodigde techniek te ontwikkelen.

Het systeem draaide al een tijdje in de nieuwe fietsenstalling op het Rokin. Daar zijn nu de stallingen Ceintuurbaan, Reguliers en Ferdinand Bol aan toegevoegd.

In de gemeentelijke stallingen is het de eerste 24 uur gratis stallen, daarna betaal je €1,25 per dag. Bakfietsen, ligfietsen en elektrische scooters betaalden tot voor kort €2,50 per dag, ook de eerste dag. Maar die kunnen nu ook de eerste dag gratis stallen. En men betaalt daarna ook €1,25 per dag.
 
parkeerbord_fiets_1.pngAmsterdam maakt verder ook het dubbelgebruik van laad- en losplekken mogelijk, bijvoorbeeld in de Kinkerstraat en de Gerarddouplein. Een speciaal bord geeft aan wanneer fietsparkeren mogelijk is.

En om meer plek te maken in de overvolle fietsrekken, haalt de gemeente oude fietsen en fietswrakken gratis op. In november is de 1000ste  fiets van dit jaar opgehaald. Dat is het dubbele aantal van voorgaande jaren, toen werden ongeveer 500 fietsen opgehaald.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Inchecken met je bankpas

Scroll naar boven