KiM presenteert Fietsfeiten

  • Soort:Nieuws Tour de Force
  • Datum:29-03-2018

Het gebruik van de fiets en de e-fiets neemt toe en tegelijk zijn er grote ruimtelijke en sociale verschillen in de ontwikkelingen zichtbaar. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Fietsfeiten&' van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Fietsfeiten presenteert belangrijke feiten en cijfers over de ontwikkelingen in het bezit en gebruik van de fiets en de e-fiets.


  • De afgelopen tien jaar is het fietsgebruik met 12% is toegenomen en jongvolwassenen en ouderen fietsen vaker en verder. Ook het bezit en gebruik van de e-fiets zit in de lift. De e-fiets wordt de laatste jaren ook steeds vaker gebruikt voor woon-werkverplaatsingen. Een andere uitkomst van de studie is dat het fietsgebruik veel maatschappelijke baten kent: fietsen leidt tot een langer en gezonder leven, het resulteert in minder broeikasgassen en minder luchtvervuiling en verbetert de bereikbaarheid. De ontwikkeling van het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden onder fietsers blijft wel een belangrijk aandachtspunt.

    Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het directoraat-generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

KiM presenteert Fietsfeiten

No data found
Scroll naar boven