Londen heeft enorme fiets-database opgezet

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:12-08-2019
Transport for London beschikt sinds kort over de Cycling Infrastructure Database. Volgens de organisatie zelf is het de grootste database op dit gebied ter wereld, onder meer bedoeld om de kwaliteit van fiets-apps te verbeteren.

 • Voor de database werd ieder straat in Londen in kaart gebracht. Zo werd het aantal fietsparkeerplekken geïnventariseerd (dat zijn er 146.000). Daarnaast verzamelde men informatie over de 2000 km aan fietspaden en -stroken. Maar ook het aantal opgeblazen fietsopstelstroken, fietsoversteken, drempels en routeborden werd bijvoorbeeld vastgelegd. Daarnaast omvat de database 480.000 foto’s van fietsinfrastructuur, waarop precies te zien is wat waar aanwezig is aan voorzieningen.

  De database is beschikbaar voor alle Londense Boroughs voor plannings- en onderhoudsdoeleinden. Daarnaast zijn de gegevens als open data beschikbaar en daarmee kunnen andere partijen de data benutten voor het verder ontwikkelen van (fiets)reisplanners. TfL gaat een hackathon organiseren om te zien of er op basis van deze data nog meer praktische toepassingen te bedenken zijn om fietsen te bevorderen.
  Verder zal de data ingebracht worden in OpenStreetMap, waarvan de datasets eveneens veel door ontwikkelaars van fietsapps en websites worden gebruikt
  .

  Foto Tejvan Pettinger CC BY

   

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Londen heeft enorme fiets-database opgezet

No data found
Scroll naar boven