Lot van Hooijdonk volgt Filip van As op

  • Soort:Nieuws Tour de Force
  • Datum:13-06-2017

De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk gaat Filip van As opvolgen als voorzitter van de Tour de Force. Van As moest deze functie neerleggen omdat hij onlangs afscheid nam als wethouder in Zwolle.


  • Filip van As moest de voorzittershamer van de Tour de Force neerleggen omdat hij zich onverwacht terugtrok als wethouder Verkeer en Vervoer/Mobiliteit in Zwolle. Aanleiding was volgens van As het niet ervaren van politiek draagvlak voor zijn beleid over energietransitie. 

    Filip van As was vanaf het begin als voorzitter nauw betrokken bij de Tour de Force. Hij deed dat namens de VNG, waar hij vicevoorzitter is van de commissie milieu, energie & mobiliteit.

    Zijn opvolger Lot van Hooijdonk is namens GroenLinks sinds 2014 wethouder Verkeer en Mobiliteit in Utrecht. 

    In een interview in het tijdschrift Fietsverkeer zei ze onlangs over de fiets: ‘Voor mij staat de fiets symbool voor hoe je als stad wilt zijn. Als je het hebt over Utrecht als mondiale fietsstad, gaat het niet zozeer over fietsen en infrastructuur. Een fietsstad kenmerkt zich door de menselijke maat, denken vanuit de gebruiker. Om een stad die emancipeert, waar bijvoorbeeld ook ouderen en kansarmen mobiel kunnen zijn.’

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Lot van Hooijdonk volgt Filip van As op

No data found
Scroll naar boven