Meer agenten op de fiets naar het werk

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:11-03-2019
Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie hebben de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (I&W). Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven.

 • Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

  De politie begint bij de Eenheid Oost-Nederland. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

  Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP.

  De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG,  ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman. Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers.

  De bedoeling is dat ze daarmee niet alleen hun medewerkers inspireren, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Meer agenten op de fiets naar het werk

No data found
Scroll naar boven