Megastalling bij Amsterdam Centraal

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:18-02-2015

Aan de zuidzijde van Amsterdam Centraal moet een grote ondergrondse fietsenstalling komen, die ruimte biedt aan 7000 fietsen. De bouw moet in 2017 beginnen.


  • De stalling komt bij het Prins Hendrik plantsoen onder het zogenaamde 'Open Havenfront'. De fietsenstalling maakt onderdeel uit van de gezamenlijke plannen van de Nederlandse Spoorwegen (NS), ProRail, Stadsregio Amsterdam (SRA) en de gemeente om de bereikbaarheid van het gebied te verbeteren door het realiseren van 17.500 fietsparkeerplekken in 2020 op en rond het station. Dit loopt op tot 21.500 plekken in 2030.

    Naast de ondergrondse fietsenstalling bij het Prins Hendrik plantsoen, zijn er ook plannen voor een stalling in het stationsgebouw aan de IJ-zijde met 1.300 plekken. De bouw hiervan, door Prorail, start naar verwachting nog dit jaar. Verder is de intentie om twee drijvende stallingen voor in totaal 4000 plekken in het IJ te maken.

    Op de plek van de huidige stalling aan de zuidwestzijde komt een nieuwe ruime stalling met 4.200 plekken. De plekken komen in de plaats van de huidige 10.000 plekken die vrijwel allemaal tijdelijk zijn ingericht.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Megastalling bij Amsterdam Centraal

No data found
Scroll naar boven