Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Milieuvriendelijk naar school

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:18-03-2005
Het Belgische Langzaam Verkeer organiseert in mei voor de vijfde maal de Schoolspaaractie &'Veilig en milieuvriendelijk naar school&'. Op een speelse manier worden leerlingen en ouders van Belgische basisscholen aangezet om vaker te kiezen voor milieuvriendelijke vervoerwijzen.

Het Belgische Langzaam Verkeer organiseert in mei voor de vijfde maal de Schoolspaaractie 'Veilig en milieuvriendelijk naar school'. Op een speelse manier worden leerlingen en ouders van Belgische basisscholen aangezet om vaker te kiezen voor milieuvriendelijke vervoerwijzen.
De schoolspaaractie is een campagne waar inmiddels zo'n 400 Vlaamse basisscholen, gespreid over een kleine 200 gemeenten, aan meedoen.
De spaaractie is eenvoudig van opzet: de kinderen sparen stippen door milieuvriendelijke en veilige verplaatsingen. De verdiende stippen plakken ze op kaartjes die op hun beurt op een spaaractiespandoek worden geplakt. Dat spandoek moet tegen het einde van de actieweek vol zijn.
Afgelopen jaar hebben ongeveer 60.000 leerlingen, 4.250 leerkrachten, 3.000 klassen en ongeveer 41.350 ouders zich ingezet om minstens een week lang de auto zoveel mogelijk uit de schoolomgeving te bannen.
De actie is volgens Langzaam Verkeer een succes. Het aantal milieuvriendelijke verplaatsingen lag voor de laatste actie gemiddeld op 58%. Tijdens de actie stijgt dit tot 77%. Een maand later ligt dit percentage nog altijd op 70%.
Meer informatie over deze en andere Belgische schoolcampagnes is te vinden op de website www.milieuvriendelijknaarschool.be .

Relevantie

Scroll naar boven