Nieuw record gebruik OV-fiets

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:19-12-2019
De groei van het gebruik van de OV-fiets van NS zet door. In Rotterdam is woensdag de vijf miljoenste rit gemaakt met een OV-fiets dit jaar en NS verwacht eind 2019 uit te komen op ongeveer 5,2 miljoen ritten.

  • Daarmee verbreekt NS haar eigen record van nog maar een jaar geleden: in 2018 waren alle geel-blauwe fietsen samen goed voor 4,2 miljoen ritten. Ten opzichte van 2018 groeit het gebruik met ruim 23 procent.
    NS wil de OV-fiets graag verder verbeteren en test nu bijvoorbeeld bij station Apeldoorn of de OV-chipkaart ook als fietssleutel voor een OV-fiets te gebruiken is. Dat versnelt het lenen van de fiets en voorkomt gehannes met sleuteltjes. Bij succes zal de OV-chipkaart in de loop van 2020 in heel Nederland de ouderwetse fietssleutel bij de OV-fiets vervangen.

    Nu komt gemiddeld 44 procent van de treinreizigers op de fiets naar het station en dat percentage groeit. Na de treinreis nemen veel mensen een OV-fiets om het laatste stukje tot bestemming af te leggen. Op bijna 300 locaties zijn 20.500 OV-fietsen beschikbaar en het aantal abonnementhouders steeg in 2019 naar meer dan 890.000.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Nieuw record gebruik OV-fiets

No data found
Scroll naar boven