Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Nieuwe Richtlijn bebakening en markering gereed

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:27-01-2005

De herziene 'Richtlijn bebakening en markering van wegen' (RBM) rolt dezer dagen van de CROW-pers. De verkeersdeelnemer kan straks in één oogopslag zien op wat voor soort weg hij zich bevindt.


De herziene 'Richtlijn bebakening en markering van wegen' (RBM) rolt dezer dagen van de CROW-pers. In de Richtlijn zijn actuele, eenduidige tekens en bebakening opgenomen. Aan de hand daarvan moeten verkeersdeelnemers straks in één oogopslag kunnen zien op wat voor soort weg zij zich bevinden, zodat zij hun (rij)gedrag tijdig kunnen aanpassen.
In de nieuwe Richtlijn staan ook 'oude' ontwerpelementen nog eens opgesomd, omdat de uitvoering in de praktijk nog te wensen over laat. Vooral bij de blokmarkering van fietsoversteken en bij de markering van uitritconstructies treden nogal eens fouten op, aldus Alexe Van Loon van AVV in het Bulletin Verkeersveiligheid. 'Wegbeheerders gebruiken de blokmarkering ook vaak voor, in vaktermen, fietsoversteken die niet in de voorrang staan. Dat is echter niet juist. De witte blokken mogen namelijk uitsluitend in combinatie met voorrang voor de fietser voorkomen.'
Zie bron: Bulletin Verkeersveiligheid/pdf

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Nieuwe Richtlijn bebakening en markering gereed

Scroll naar boven