Online platform fietsintensiteiten

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:19-09-2023
Dit najaar brengt VIA Software een nieuwe dienst voor wegbeheerders op de markt: de Fietsintensiteiten van Nederland. Dit online platform brengt fietsintensiteiten op alle wegen in Nederland in kaart in combinatie met ongevalscijfers.

Fietsintensiteiten van Nederland is ontstaan uit een samenwerking tussen VIA Software en Dat.Mobility, zo valt te lezen op de website van MobiliteitsPlatform. Dat.Mobility, onderdeel van Goudappel, ontwikkelde eerder al een model om een inschatting te maken van het aantal fietsers dat gebruik maakt van alle Nederlandse wegen. VIA Software doet onderzoek naar van fietsintensiteiten op rotondes in relatie tot veiligheid en gebruikte daarvoor al data van Dat.Mobility.
 
“Met dit online platform geven we wegbeheerders een actueel inzicht in bijvoorbeeld de drukste fietsroutes per gemeente of provincie in combinatie met ongevalscijfers”, aldus Giedo Donkers, CEO van VIA Software. Naast analyse van de verkeersveiligheid op diverse locaties is het platform ook geschikt voor het plannen van fietsinfrastructuur. Beleidsmakers kunnen de aanleg van bijvoorbeeld doorfietsroutes onderbouwen met data over fietsintensiteiten op die routes.
 
Als het platform enkele jaren in werking is zullen ook trendanalyses mogelijk zijn op basis van de verzamelde data.  
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Online platform fietsintensiteiten

Scroll naar boven