Oplaadtegel voor elektrische fiets in productie

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:06-08-2020
De oplaadtegel voor elektrische fietsen waarmee fietsen via de standaard worden opgeladen zal binnenkort in productie komen.

tiler-(1).jpgDe oplaadtegel is afkomstig van de TU-Delft spin-off Tiler. Die ontving dit voorjaar €250.000 van UNIIQ en Delft Enterprises investment om de vinding snel op de markt te kunnen brengen.

Het idee is om elektrische fietsen te voorzien van een speciale standaard die is verbonden met de fietsaccu. Als men de fiets op zo’n oplaadtegel plaatst, wordt deze automatisch opgeladen.

Voordeel is dat de tegel geen extra ruimte in beslag neemt en minder gevoelig is voor vandalisme. Ook hoeven gebruikers niet meer met de accu te lopen sjouwen en vermijdt men risico’s die verbonden kunnen zijn met  het binnenshuis opladen. Bovendien, zo zeggen de makers, vallen de kosten alleszins mee.

De eerste oplaadtegels worden getest rond Ahoy in Rotterdam en dat moet binnenkort leiden tot de productie van de eerste serie.

Gezien het feit dat de standaard moet worden aangepast, mikt men vooralsnog op elektrische fietsen bij bedrijven, deelfietsen en dergelijke. Maar voor de toekomst denkt men ook vrachtfietsen tot de doelgroep te rekenen.

Het concept zal overigens meer gaan omvatten dan alleen een oplaadtegel. Men werkt ook aan een software platform waarmee het fietsenpark is te managen en de beschikbaarheid van de tegels valt na te gaan via een app.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Oplaadtegel voor elektrische fiets in productie

No data found
Scroll naar boven