Pilot voor het registreren van verkeersongevallen door slachtoffers

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:01-08-2013

Flevoland start met een pilotproject om te onderzoeken of slachtoffers van verkeersongevallen het ongeval zelf willen registreren.&


  • Via de pilot worden gegevens verzameld van verkeersslachtoffers die zijn behandeld op de Spoed Eisende Hulpafdeling.

    Het gaat om een initiatief van VIA en provincie Flevoland in samenwerking met VeiligheidNL. Om ongevallen die de politie niet registreert alsnog te vast te leggen en een zo compleet mogelijk overzicht te krijgen van de verkeersveiligheid, is de website Ongeval.nu opgericht.

    Op de Spoed Eisende Hulpafdeling (SEH) wordt aan elk verkeersslachtoffer een kaartje meegegeven, voorzien van een uniek nummer, met de oproep het verkeersongeval te melden op de website. VeiligheidNL, beheerder van het Letsel Informatie Systeem (LIS), gebruikt deze unieke nummers om de gegevens uit de pilot op kwaliteit te beoordelen. Verkeersslachtoffers die op de SEH worden behandeld kunnen door het maken van een melding, de wegbeheerder op de hoogte brengen van wat is voorgevallen. 

    VeiligheidNL zegt goed inzicht te hebben in landelijke gegevens vanuit Spoedeisende Hulpafdelingen, maar om regionaal aan preventie te kunnen doen is meer gedetailleerde informatie nodig over wat er precies waar is gebeurd.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Pilot voor het registreren van verkeersongevallen door slachtoffers

No data found
Scroll naar boven