Regionale routeploeg on tour

 • Soort:Nieuws Tour de Force
 • Datum:02-05-2016

Het fietsgebruik in stedelijke gebieden groeit sterk en de e-fiets maakt het gebruik van de fiets op langere afstanden naar de steden toe aantrekkelijker. Met de aanleg van snelle fietsroutes spelen wegbeheerders in op deze ontwikkeling. Maar hoe haal je het maximale profijt uit dergelijke routes?


 • Het is de vraag waar de Regionale routeploeg zich voor gesteld ziet. En daarbij wil men leren uit de lessen van het verleden en kijken hoe toekomstige ontwikkelingen zijn de versnellen.

  Daarom trekt de ploeg letterlijk het land in om bij de provincies en vervoerregio’s te inventariseren wat de stand van zaken is met betrekking tot de aanleg van snelle fietsroutes en vooral om te horen welke belemmeringen een verdere uitrol eventuele in de weg staan.

  Dat gaat gebeuren in de vorm van werksessies in de provincies, met in Noord- en Zuid-Holland ook de vervoerregio’s daarbij.

  Voor zo’n werksessie worden steeds de relevante stakeholders uitgenodigd, zoals een selectie van gemeenten, wegbeherende waterschappen, regionale contactpersonen van Rijkswaterstaat en andere relevante partijen, zoals de Fietsersbond.

  De uitkomsten zijn niet alleen relevant voor het werk van de Regionale routeploeg, ook de provincies zelf krijgen zo een beter zicht op wat er speelt rond regionale fietsroutes.

  Ploegleider Conny Bieze, gedeputeerde Mobiliteit van Gelderland en Ploegleider Regionale routes heeft inmiddels al haar collega’s gevraagd mee te werken aan de opzet van dergelijke werksessies, die dit najaar moeten leiden tot een rapport met aanbevelingen.

   

 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Regionale routeploeg on tour

No data found
Scroll naar boven