Snelle fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:13-02-2020
Alle handtekeningen zijn gezet. De snelle fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch komt er. Bestaande fietspaden worden verbreed en kruisingen verbeterd en er komen nieuwe fietspaden, een tunnel en een brug.

 • De fietsroute moet eind 2022 klaar zijn en biedt een alternatief voor de automobilist die over de drukke A2 rijdt.

  De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ‘s-Hertogenbosch willen dit jaar met de uitvoering starten. Op een aantal plaatsen wordt grond aangekocht om het tracé te verbreden. Op delen van de route waar grote veranderingen plaatsvinden, gaan de betreffende gemeenten hierover (waar nodig) met inwoners in gesprek.

  De aanleg van de snelle fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch maakt de fietsverbinding sneller en veiliger. De snelle fietsroute maakt fietsen zonder oponthoud mogelijk tussen treinstation Zaltbommel, Hedel en treinstation ’s-Hertogenbosch. In ’s-Hertogenbosch komt er een brug over de Zandzuigerstraat.
   

  De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch en de provincies Gelderland en Noord-Brabant ontwikkelen deze snelle fietsroute samen met de Fietsersbond.

  De betrokken partijen zijn akkoord gegaan met het ontwerp van de snelle fietsroute en hebben de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met deze overeenkomst verplichten zij zich tot de aanleg van de route en stemmen zij in met de verdeling van de kosten. De totale kosten voor de 15 km lange route zijn geraamd op 16,4 miljoen euro.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Snelle fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch

No data found
Scroll naar boven