Twente studenten helpen Bonaire op de fiets

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:28-03-2011

Twee studenten van de Universiteit Twente helpen Bonaire bij het maken van een fietsplan. Dat is nodig voor de verkeersveiligheid maar ook het overgewicht bij veel jongeren vormt een probleem. Omdat de financiële mogelijkheden om nieuwe infrastructuur aan te leggen beperkt zijn, stellen ze voor het fietsverkeer zoveel mogelijk over wegen parallel aan het hoofdwegennet af te wikkelen.


De twee studenten, Guido Nijenhuis en Mark Roelofsen, stellen voor om het netwerk gefaseerd in te voeren. Zo kunnen investeringen gespreid worden. In de eerste fase wordt gefocust op scholieren, die – zo blijkt uit een enquête – graag meer op de fiets naar school zouden willen. Het plan is om bij beide scholen voor voortgezet onderwijs op het eiland de infrastructuur aan te passen. Vervolgens zouden de verschillende wijken met elkaar verbonden moeten worden. Daarvoor is de aanleg van een aantal oversteekplaatsen bij de drukke wegen nodig. Tenslotte moet er ook binnen de wijken zelf een fietsinfrastructuur worden opgezet.
Naast de verkeersveiligheid vormt ook diefstal een groot probleem. Dat vraag om de aanleg van meer fietsenstallingen. En er zou financiële steun moeten komen voor de aanschaf van fietsen, want die zijn voor veel Bonairianen te kostbaar. Specifiek probleem voor de verkeersveiligheid vormen de loslopende honden op eiland. Ook die – of liever gezegd hun bazen – hebben educatie nodig.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Twente studenten helpen Bonaire op de fiets

No data found
Scroll naar boven