Velo-City 2019: Cycling for the Ages

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:09-01-2019
Het duurt nog even, maar als je nu plannen aan het maken bent voor de zomermaanden is het goed te weten dat Velo-City 2019 dit jaar in juni plaats heeft in het ook toeristisch aantrekkelijke Dublin.

 • velocity.jpgHet evenement heeft plaats van 25 tot 28 juni. Motto is dit jaar ‘Cycling for the Ages’. Daarmee wordt vooral bedoeld dat fietsen iets is voor alle leeftijden. Maar ook dat het fietsen door alle tijden heen aan veranderingen onderhevig is. Denk aan deelfietsen, de rol van data, en de aandacht voor fietsen en gezondheid.
   
  Dat wordt concreet ingevuld aan de hand van subthema’s die onder andere gaan over gaan over technology, ITS en data-analyse, met aandacht voor de gevolgen van de zelfrijdende auto. Blijft er nog plek voor de fiets als de nadelen van de auto worden weggenomen?  En wat zal de invloed van MaaS worden? En hoe is de connectie van fiets en ov te versterken?

  Het thema Gezondheid en Sociaal gaat in op het promoten van de fiets in het kader van de gezondheid, sociale integratie, en sport en vrije tijd. En bij het thema Omgeving en Infra komt onder andere de klimaatverandering ter sprake en de rol van de fiets bij het oplossen van de problemen. 

  Velo-City heeft plaats in een aangename omgeving, zo benadrukt de organisatie. ‘ De stad biedt het beste van twee werelden, een bruisende stad, maar niet ver verwijderd van de zee en de bergen.’ Dat kan men ook zelf constateren, door bijvoorbeeld de Tolka Valley Park Greenway, the Grand Canal cycle route of de Sutton to Clontarf cycle route te fietsen.

  Deelnemen aan het hele programma kost €725 (tot 1 april, daarna €850). Meer info: www.velo-city2019.com

  Foto: Fáilte Ireland

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Velo-City 2019: Cycling for the Ages

No data found
Scroll naar boven