Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

ZonneFietspad op de markt

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:10-06-2015

Terwijl in Krommenie het eerste fietspad met ingebouwde zonnecellen wordt beproefd door TNO, brengt een Nederlandse fabrikant al een ZonneFietspad op de markt.


Het gaat om Easypath, vooral bekend door de introductie van verwarmde fietspaden.

Het bedrijf werkt samen met de Spaanse startup OTEM2000, die al zonnevloeren in diverse uitvoering produceert, waaronder een product met de naam Solar BikePath.

Het gaat om elementen die volgens Easypath voldoen aan de stroefheidseisen voor fiets- en wandelpaden.

Het bedrijf zelf zorgt voor de prefab betonnen basis onder de elementen. Verder wordt ook gesproken met een bedrijf dat zich gespecialiseerd in interactieve vloersystemen, waarbij de energie, die ontstaat door wrijving bij beweging (voetstappen, dansen) op de vloer, voor bijvoorbeeld verlichting wordt ingezet. De energie die het fietspad opbrengt is te gebruiken om omliggende gebouwen, woningen, openbare ruimten en straatverlichting en signalering van stroom te voorzien.

OTEM2000 brengt op zijn website ook de mogelijkheid onder de aandacht om de panelen te voorzien van ledschermen, waarmee bijvoorbeeld advertenties kunnen worden getoond. Hierbij wordt vooralsnog gedacht aan toepassing in sportvloeren. Nog niet genoemd worden mogelijkheden om op die manier belijning en verkeerstekens in de vloer aan te brengen.

Relevantie

Scroll naar boven