Platform Veilig fietsen

Fietshelm voor alle Zeeuwse basisschoolleerlingen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:07-01-2011

Alle basisschoolleerlingen van de groepen 1 tot en met 4 van de gemeenten Terneuzen, Noord-Beveland en Vlissingen ontvingen vorig jaar al de gratis fietshelm in het kader van het Zeeuws jaar van de fiets. Dit jaar volgen de leerlingen van de Zeeuwse basisscholen in de overige gemeenten.


  • In eerste instantie was het de bedoeling om het fietshelmenproject over vijf jaar te verspreiden. Echter de vraag van ouders, onderwijs, politie en gemeenten om op korte termijn mee te kunnen doen met het project was zo groot, dat de provincie heeft besloten om het project al in 2011 uit te voeren op alle Zeeuwse basisscholen.
    Naast de provincie betaalt ook ZLM-verzekeringen (een voertuigverzekeraar die vooral in Zeeland actief is) mee. En Center Parcs stelt zwemkaartjes beschikbaar voor de kinderen die de fietshelm na een aantal weken nog steeds dragen. Ook houden zij een fotowedstrijd: de leerling die de leukste foto maakt met de Zeeuwse fietshelm wint een weekendverblijf op Port Zélande.
    Het project 'Coole kop, helm op!' is ontwikkeld door de Provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland. De leerlingen - uit groep 1 tot 4 - ontvangen op school een lespakket en een knutselplaat, waar ze in de les mee aan de slag gaan. De ouders krijgen een informatiefolder. Verder is er voor de leerlingen een kindertheater
    waarin het nut en de noodzaak van de helm op speelse wijze wordt uitgelegd.

Relevantie

Scroll naar boven