Kenniscentrum voor fietsbeleid

Nieuwe fietsverbinding naar Zernike Campus

2017
plaatje

Groningen wil fietser richting Zernike Campus graag over de meest effectieve routes leiden, die weinig hinder opleveren voor het autoverkeer. Dat deed men al met ‘Slimme route-acties’. Maar nu is ook de infrastructuur verder verbeterd.

Begin september werd het vernieuwde fietspad door Park Selwerd geopend. Het fietspad door Park Selwerd is een van de twee Slimme routes fietsroutes van en naar Zernike Campus. De andere zogenaamde Slimme Route loopt via het Jaagpad langs het Reitdiep.

Het fietspad door Park Selwerd is al een gewilde fietsroute: dagelijks maken ruim 17.000 fietsers gebruik van deze route. De gemeenteraad besloot om een aantal knelpunten langs de route op te lossen, zoals het verkeersveiliger maken van een fietsoversteek en het fietspad.

Het fietspad door Park Selwerd is verbreed naar vier meter, daarvoor moesten 28 bomen wijken. Al deze bomen komen terug in de directe omgeving van het fietspad. 

Roland Haffmans (-)
13-09-2017 @ 08:53

een fietsroute "die weinig hinder opleveren voor het autoverkeer"

Een treffende vorm van auto denken in een fietstad!

Henk Bakker
03-10-2017 @ 10:49

Prima verbetering voor de 17000 fietsers op deze kruising die anders steeds moesten wachten. Het stroomt prima door.

Minder autoverkeer op de veel te drukke Eikenlaan zou het nog beter maken, vooral voor de bussen. De rustige, vlakbijliggende noordelijke ringweg moet door maatregelen veel autoverkeer kunnen opvangen.

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: