Kenniscentrum voor fietsbeleid

Artikelen

Dirk Ligtermoet - Ligtermoet en partners , Fietsverkeer 25
2010
Maastricht doet zijn best om fietsstad te worden. Er ligt een doorwrocht fietsplan dat er op is gericht de positie van de auto enigszins terug te dringen ten faveure van de fiets. Is daarmee het fietsbeleid in Maastricht een voorbeeld voor andere steden? In dit artikel een poging de Maastrichtse fietssituatie diepgaander te analyseren. 
Ron Hendriks , Fietsverkeer 25
2010
De fiets inspireert ontwerpers wereldwijd. Maar het zijn niet de traditionele fietsfabrikanten die opvallen. Vooral de ontwerpen van de - toekomstige - leenfiets spreken tot de verbeelding met talrijk hight-tech snufjes. Maar ook de moderne versie van de bakfiets trekt de aandacht. Minder spectaculair maar wel effectief is de ov-fiets, ook een vorm van innovatie.
Karin Broer , Fietsverkeer 25
2010
Fietsambtenaren verwachten dat investeringen in fietsbeleid redelijk overeind blijven bij de dreigende bezuinigen die gemeenten te wachten staan. Dat blijkt uit een enquête van het Fietsberaad onder ambtenaren die zich met fetsbeleid bezig houden.
Maarten Reith , Fietsverkeer 25
2010
In Nederland geloven we vooral in de keten. Met de fiets naar het station en met - een tweede -fiets van station naar kantoor. We zijn er inmiddels aan gewend, maar waarom niet de eigen fiets mee in trein of bus? Het scheelt vaak een extra fiets en een stallingsplaats. Een recente Vlaamse internationale inventarisatie van fietsmeeneemsystemen in het ov laat echter zien dat de mogelijkheden daartoe beperkt zijn.
Eva Heinen - TU Delft
2010
‘The Bicycle Capital of the World’, ofwel de fietshoofdstad van de wereld. Zo noemt Davis zichzelf graag. De stad kent in tegenstelling tot haar omliggende gemeenten een hoog percentage verplaatsingen per fiets, ongeveer 20-25 procent. Davis heeft het dus voor elkaar gekregen om een met Nederlandse steden vergelijkbaar fietsaandeel op te bouwen, zij het dat het vooral studenten zijn die het straatbeeld bepalen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: