Kenniscentrum voor fietsbeleid

Artikelen

Ron Hendriks , Fietsverkeer 34
2014
De fietscoach is een betrekkelijk nieuw fenomeen. Mannen of vrouwen met een kleurig hesje die vriendelijk vragen of je je fiets ergens anders wilt stallen, bijvoorbeeld in de fietsenstalling. Soms lijkt het dweilen met de kraan open, maar er zijn ook gemeenten die enthousiast zijn.
Ron Hendriks , Fietsverkeer 34
2014
Het Fietsberaad is ondergebracht bij CROW en heet nu CROW-Fietsberaad. CROW-drecteur Iman Koster en Otto van Boggelen, coördinator van het Fietsberaad, leggen het hoe en waarom uit.
Ron Hendriks
2014
Het begint een serieus probleem te worden, de fietsende stapper. Gemeenten maken zich zorgen over de stapels fietsen die nooduitgangen van uitgaansgelegenheden blokkeren en de doorgang van hulpdiensten verhinderen.
Ron Hendriks , Fietsverkeer 34
2014
De Dutch Cycling Embassy (DCE) had het niet makkelijk de laatste jaren. De ambities waren er altijd wel, maar de financiën om die ambities waar te maken hielden geen gelijke tred. 
Karin Broer , Fietsverkeer 34
2014
Fietsstroken kom je in alle mogelijke varianten tegen. Er zijn ‘echte’ fietsstroken, voorzien van een fietssymbool, en fietssuggestiestroken zonder fietssymbool. Maar ook uitwijkstroken zien er soms uit als een fietssuggestiesstrook. Voor de weggebruiker is het vaak één pot nat. En wegbeheerders passen ze heel verschillend toe. Een discussienota van CROW-Fietsberaad geeft de aanzet tot meer uniformiteit in de toepassing en meer ruimte voor de fietser.
Frans Bekhuis -CROW Fietsberaad, Kees van Ommeren en Martijn Lelieveld -Decisio , Fietsverkeer 34
2014
Veel gemeenten weten niet wat je per plaats kwijt bent voor een nieuwe fietsenstalling. Ook is vaak onduidelijk hoeveel je opzij moet leggen voor beheer en onderhoud. Een onderzoek onder 83 stallingen biedt een aantal ervaringscijfers die houvast bieden.
Otto van Boggelen – CROW-Fietsberaad , Fietsverkeer 34
2014
CROW-Fietsberaad heeft een webbased standaard ontwikkeld, om allerlei fietsparkeer-toepassingen te koppelen in de cloud. De voordelen: meer regie voor de gemeente en modern gemak voor de fietser.
Otto van Boggelen - CROW-Fietsberaad , Fietsverkeer 34
2014
Het programma Fiets-en-Win heeft geleerd dat de je selectief moet zijn bij het belonen van fietsers, zo blijkt uit de evaluatie. Veilig stallen vinden fietsers belangrijker dan meedoen aan een loterij.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: