Kenniscentrum voor fietsbeleid

Rotterdam brengt fietsstromen bijna real time in beeld

07-08-2018

Rotterdam heeft op een aantal punten sensoren geïnstalleerd die de fietsersstromen met radarsensoren bijna real time in beeld brengen.

plaatje

De sensoren zijn onder meer aangebracht op het Weena en de Erasmusbrug.

De sensoren meten hoeveel voertuigen er op het fietspad rijden, in welke richting en met welke snelheden. De gegevens worden per GPRS doorgegeven. Op een dashboard zijn achter de computer de telcijfers te bekijken per dag, maar ook per dagdeel of per uur. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om te zien hoeveel voertuigen er op het fietspad rijden in de ochtend -en avondspits.

Volgens de leverancier van het systeem - Cycle Data B.V – is deze toepassing mogelijk omdat de sensoren meer dan gemiddeld nauwkeurig zijn. Men claimt een accuraatheid van 99%.  Dat betekent dat ook tellingen over kortere perioden weinig afwijken. Vaak wordt voor dergelijke tellingen gebruik gemaakt van etmaalgegevens, die ook met wat minder nauwkeurige telmethoden daarvoor voldoende betrouwbare resultaten leveren.

Kees Rotteveel (Gemeente Zaanstad)
07-08-2018 @ 10:43

Wat kost zo'n systeem?

Roland Haffmans (-)
08-08-2018 @ 11:20

en ook al bedacht wat je doet met al die cijfers of komt dat later wel?

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: