Kenniscentrum voor fietsbeleid

Recordaantal ritten met de OV-fiets in 2017

05-01-2018

Afgelopen jaar zijn er 3,2 miljoen ritten gemaakt met de OV-fiets. Dat is een stijging van zo’n 33%. Ook steeg het aantal abonnementhouders van 200.000 naar 500.000. 

Deze groei is mede te danken aan het feit dat er per januari 2017 geen kosten meer zijn verbonden aan een OV-fiets abonnement. Er wordt per rit betaald.

Dit jaar kwamen er in totaal 6.000 OV-fietsen bij die op bijvoorbeeld Station Amsterdam Zuid, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal geplaatst zijn. Er zijn nu in totaal 14.500 fietsen. Dit jaar komen er 6000 nieuwe OV-fietsen bij.

De OV-fiets is nu al op 300 locaties te huur. Dit zijn meestal treinstations, maar soms is de OV-fiets ook te huur op andere OV-knooppunten. Ook investeerde NS het afgelopen jaar in een nieuw ICT systeem om goed bij te houden, waar welke fietsen staan, welke gerepareerd moeten worden, of er ergens fietsen bijgeplaatst moeten worden. Dit systeem werpt zijn vruchten af, aldus NS. Er kan eerder ingespeeld worden op locaties met tekorten en men weet beter wanneer een fiets aan vervanging of reparatie toe is.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: