Kenniscentrum voor fietsbeleid

Wageningen laat speedpedelec toe op fietspad

09-03-2018

De gemeente Wageningen is de eerste gemeente die de speedpedelec op een aantal fietspaden binnen de bebouwde kom gaat toestaan. Dit in aansluiting op het verkeersbesluit van de provincie Gelderland.

plaatje

De fietspaden zijn te herkennen aan speciale borden die onder de fietsborden worden geplaatst met de tekst ‘speed-pedelec toegestaan’.

Als eerste provincie heeft Gelderland op enkele van haar fietspaden het gebruik van speed-pedelecs toegestaan (sinds najaar 2017). De opening van het eerste fietspad (Mansholtlaan) waar het werd toegestaan was op 18 september 2017. Dat fietspad sluit aan op het Wageningse wegennet. Vervolgens is in samenwerking met de Fietsersbond Wageningen geïnventariseerd waar de speedpedelec toestemming kan krijgen te gast te zijn op fietspaden in de gemeente Wageningen.

De gemeente hoopt dat berijders van speedpedelecs zich aan de omstandigheden zullen aanpassen, net als racefietsers. Wanneer die kiezen om van het fietspad gebruik te maken, dan passen zij zich redelijk goed aan het overige fietsverkeer aan.'  

De provincie is van plan de maatregel voor de speedpedelecs te evalueren. De gemeente Wageningen sluit daar zo veel mogelijk op aan.

[foto:Guy Ackermans]

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Vul a.u.b. uw e-mailadres in om uw registratie te controleren

E-mail: