Kenniscentrum voor fietsbeleid

Diversen

image

Drachten, Drift/De Kaden, shared-space-kruispunt. Dit kruispunt is een voorbeeld van shared-space in de meest pure vorm. Ondanks het redelijk hoge verkeersbelasting zijn er nauwelijks maatregelen genomen om het verkeer te regelen. Met video.

image

Pernis, Vondelingenweg, rollend fietspad. Fietsers in Pernis moeten 8 meter hoogteverschil overbruggen, om de Havenspoorlijn te kruisen. Om fietsers hierbij een steuntje in de rug te geven heeft de gemeente Rotterdam in 2003 een rollend fietspad aangelegd. Het rollende fietspad kostte 2,25 miljoen euro. De gemeente Rotterdam en de Stadsregio Rotterdam hebben het rollend fietspad gefinancierd

image

Zaanstad, stationsomgeving, De Buiging. De gemeente Zaanstad heeft ambitieuze plannen voor de ontwikkeling van het centrum en de stationsomgeving: een nieuw stadhuis, een nieuwe bibliotheek, woningen, kantoren, winkels etc. Ook een gedempte kracht wordt weer in oude luister hersteld. Een fietsbrug over het spoor en de provinciale weg zijn geïntegreerd in de plannen.