Kenniscentrum voor fietsbeleid

Gebouwen

image

Zutphen, stationsplein, gratis bewaakte stalling. In oktober 2006 opende de gemeente Zutphen de eerste gratis bewaakte NS-stalling van Nederland. Onder het stationsplein is een ideale stalling gebouwd voor 3.000 fietsen. Op het maaiveld is een mooi voetgangersgebied ontstaan. Met video-impressie.

image

Een mooie fietsenstalling waaraan je ook kunt zien dat het een fietsenstalling is. Dat was de opdracht die gemeente Apeldoorn gaf aan de architect voor een nieuwe gratis stalling. Het resultaat is een opvallend vormgegeven stalling, met een transparante glazen gevel en plek voor 600 fietsen In 2005 opende De Serre zijn deuren. Met video-impressie.

image

Amsterdam CS, tijdelijke fietsparkeervoozieningen. Door grootschalige werkzaamheden was er een nijpend tekort ontstaan aan fietsparkeerplekken rond station Amsterdam Centraal. Om de ergste nood te ledigen heeft de gemeente drie opvallende tijdelijke stallingen gemaakt: een fietsflat, een fietsplatform en een fietsparkeerboot

image

Groningen, stationsplein, Stadsbalkon. Op het stationsplein van Groningen is een verdiepte stalling gebouwd voor ruim 4.000 fietsen. Boven op de stalling is een groot fietsvrij plein gemaakt. Fietsers kunnen gratis gebruik maken van de stalling die voorzien is van permanent toezicht. De bouwkosten bedragen ongeveer 10 miljoen euro. Met video-impressie.