Platform Veilig fietsen

Alliantie Samen Fietsen

  • Soort:Project
  • Datum:07-11-2018
  • Status:Lopend
  • Contactpersoon:Myron ter Haar (NTFU), Martijn van Es (Fietsersbond), Margo de Vries (KNWU); Leon Hoogsteen (Fietsplatform), Jeanette van 't Zelfde (ANWB), Casper Dirks (VeiligheidNL)
Meerdere gebruikers van het fietspad zijn vertegenwoordigd.
  • De Alliantie Samen Fietsen is in het najaar van 2017 tot stand gekomen en bestaat uit partijen die één of meerdere gebruikersgroepen van het fietspad vertegenwoordigen en/of zich bezighouden met de veiligheid van recreatieve fietsers: De ANWB, Fietsersbond, KNWU, Landelijk Fietsplatform, VeiligheidNL en Wielersportbond NTFU.

    Het is druk en gevaarlijk op het fietspad, althans, dat is de publieke opinie. Jaarlijks in het voorjaar laait de discussie weer op over hoe we alle problemen met en tussen mensen die voor hun plezier op de fiets zitten het hoofd moeten bieden. Verschillende gebruikersgroepen ergeren zich aan anderen, wijzen met een beschuldigende vinger naar elkaar en dat maakt de onderlinge sfeer er niet beter op. Daar gaat de Alliantie Samen Fietsen verandering in brengen.

    Dit doen zij niet door meer regels in te stellen, maar door verschillende gebruikersgroepen bij elkaar te krijgen. Daarnaast hebben ze verschillende educatietrajecten zoals Fietsschool, Start2Bike en Zeker op je Zadel. Ook houden ze zich bezig met campagnes zoals het uitdelen van fietsbellen of de Lichtbrigade.

Relevantie

Scroll naar boven