Zoekresultaten

6597 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Meer inbreng nodig van gemeenten bij ontwikkeling fietsenstallingen bij grote wooncomplexen
Gemeenten kunnen een actievere rol spelen als het gaat om fietsenstallingen bij wooncomplexen en bedrijven. Ze kunnen subsidies voor goede fietsenstallingen geven en actiever met hun fietsparkeernorm sturen.
Bosch neemt robotgarage in gebruik
In Nederlands is het tamelijk stil geworden rond gerobotiseerde fietsgarages. Maar in Duitsland werd er onlangs weer een geopend en wel bij de Bosch fabriek in Reutlingen.
Test met Bliksemsnelle Baan
Langs de N225 tussen Doorn en Leersum ligt sinds kort op het fietspad een blauwe inhaalbaan. Het gaat om een pilot op het fietspad van de toekomst.
'Tweede fiets' verstopt stationsstallingen
De combinatie fiets-trein is populair. Maar de keerzijde is dat de stallingen het bijna niet aan kunnen en fietsen zomaar ergens worden neergezet. Vooral de ‘tweede fietsen’ verhogen de stallingsdruk.
Cijfers over fietsen
De jaarlijkse uitgave Mobiliteit in Cijfers/Tweewielers laat de cijfers zien tot en met 2019. Dus nog zonder de Corona-effecten. En hoewel de meeste ontwikkelingen wel bekend voorkomen, verassen die fietsaantallen toch altijd weer. Een paar voorbeelden.
E-fietsers gedragen zich (in China) anders bij rood licht
E-fietsers rijden vaker door rood. Tenminste in China. In Nederland zijn daar nog geen aanwijzingen voor.
Kinderen moeten naast fietsen ook sporten
Kinderen tot 12 jaar fietsen gemiddeld 12 minuten per dag naar school. In de groep tot 12-17 jaar ligt dat op 32 minuten. Dat is goed voor de gezondheid, maar vooral als dat gecombineerd wordt met sporten.
Zo Werkt Het - Duurzaam Reisadvies
Op www.zowerkthet.nl kunnen organisaties terecht voor tools, tips & tricks over flexibel werken en slim reizen. Ook wordt er kosteloos advies op maat aangeboden, om ieder bedrijf mogelijkheden te bieden.
E-fietser niet extra kwetsbaar bij verkeersongeval
In het algemeen is de afloop van een ongeval met een e-fiets voor de berijder niet ernstiger dan een ongeval met een gewone fiets, zo blijkt uit onderzoek. Daarbij bleek ook dat veel fietsslachtoffers die op een gewone fiets reden en op de spoedeisende hulp belandden onder invloed reden.
Druktebeleving op Utrechtse fietspaden
Een onderzoek naar de druktebeleving op Utrechtse fietspaden uitgevoerd in opdracht van gemeente Utrecht.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven