Zoekresultaten

6752 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Datastandaard Fietsparkeren
Deze datastandaard beschrijft koppelvlakken voor informatieuitwisseling over geparkeerde fietsen, zowel in stallingen als op straat.
We zaten vorig jaar 267 keer op de fiets
In 2019 was de fiets met ruim 28 procent van alle verplaatsingen, na de auto (als bestuurder en passagier) de meest gebruikte vervoerwijze. Gemiddeld per persoon verplaatste een inwoner van Nederland van 6 jaar of ouder zich dat jaar 267 keer met de fiets. zo blijkt uit de nieuwste CBS cijfers.
Met landelijk MaaS-platform is complete reis te plannen
NS, RET en HTM doen een nieuwe poging om te komen tot een landelijke MaaS-platform. Het platform moet het mogelijk maken om een reis met verschillende vervoermiddelen in één keer online te plannen, boeken en betalen.
Overijssel stopt met landelijk fietsroutenetwerk
De provincie Overijssel heeft besloten om langeafstandsfietsroutes niet langer te ondersteunen. Afgelopen week heeft de provincie zelfs al de nodige bordjes verwijderd. Hierdoor vallen gaten in het landelijke fietsroutenetwerk. Dit meldt de ANWB.
Slecht wegdek bezorgt fietser stress
Ze hadden het niet direct verwacht, de onderzoekers van de TU Delft. Maar slecht wegdek veroorzaakt bij fietsers meer stress dan bijvoorbeeld veel verkeer of slechte infrastructuur.
Verslag Ontwerperscafé - Overijssel 11/02
Op 11 februari werd een digitaal ontwerperscafé georganiseerd door CROW-Fietsberaad, in samenwerking met ROV Oost. Je vindt hier het verslag van het ontwerperscafé.
Meeste fietsstroken zijn te smal
Zestig procent van de fietsstroken langs 50 km/uur wegen zijn smaller dan de CROW-Fietsberaad richtlijnen aanbevelen, blijkt uit een steekproef. In tegenstelling tot de fietsstroken is de rijloper voor auto’s eigenlijk nooit te smal.
Computer rekent uit welke knelpunten moeten worden aangepakt
Welke bottlenecks voor fietsers moet je als wegbeheerder het eerst aanpakken? Apps waarmee je als fietser knelpunten onderweg kan melden helpen daarbij. Maar waar begin je?
MaakSamenRuimte.nl
Een initiatief van VNG, Stadwerk en CROW om gemeenten en overheden te ondersteunen in het bruikbaar en leefbaar houden van de openbare ruimte tijdens de COVID-19-crisis.
De mooiste fietsenstalling van Zuid-Holland
De mooiste bedrijfs-fietsenstalling van Zuid-Holland is van financiële dienstverlener MN.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven