Zoekresultaten

31 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Volgende Laatste
Terugkeer van het dockingstation
Freefloating deelfietsen lijken inmiddels de norm. Maar lukraak weggezette fietsen leiden tot veel weerstand. Een Franse startup ontwikkelde een nieuw dockingstation dat fietsen ordent zonder een groot ruimtebeslag.
Duitse ongevallencijfers dalen
Het aantal verkeersdoden in Duitsland in 2017 is nog niet zo laag geweest. Ook zijn minder fietsers om het leven gekomen.
Onderzoek naar fietsoversteken
De fietsoversteek op de Eikenlaan in Groningen is een treffend voorbeeld van de problematiek. Omdat het aantal fietsers sterk toenam, besloot de gemeente daar overstekende fietsers voorrang te geven op het autoverkeer. Dat liep niet best af. Er gebeurde enkele ongelukken en na een maand moest de maatregel worden teruggedraaid.
Fietsers verdeeld over nieuwe markering
Het experiment met een aangepaste markering voor snelfietsroutes rond Utrecht heeft verdeelde resultaten opgeleverd. De blauwe middenmarkering scoort matig, de ribbel-kantmarkering scoort beter.
Evaluatie nieuwe wegmarkering op snelfietsroutes: Het effect op beleving en gedrag van weggebruikers
Om te bepalen of de nieuwe wegmarkering ook daadwerkelijk bijdraagt aan veiliger gedrag en meer comfort biedt, is de evaluatie uitgevoerd naar beleving en gedrag van fietsers (en automobilisten) van de nieuwe wegmarkering.
Ook Utrecht haalt snorfiets van het fietspad
Volgend jaar mei zal de snorfiets van het fietspad verbannen worden in Utrecht. Dat vraagt meer dan aanpassing van paar borden. De kosten worden geraamd op ruim een half miljoen euro.
OV-fiets blijft groeien
In 2018 is de populariteit van de OV-fiets weer gestegen. Tot aan 1 oktober zijn er al ruim 3 miljoen ritten gemaakt met de OV-fiets. Dat is een stijging van zo’n 33% ten opzichte van 2017 dezelfde periode.
Snelheden als open data beschikbaar voor gemeenten
De Nationale Databank Wegverkeersgegevens gaat snelheidsgegevens over alle wegen in Nederland als open data beschikbaar stellen. Daarmee kunnen gemeenten aan de slag om gevaarlijke locaties aan te pakken.
Fietsers zien variabele bewegwijzering wel zitten
Sinds een jaar experimenteert Kopenhagen met variabele bewegwijzering voor fietsers. Bij files op het fietspad wordt verwezen naar een alternatieve route. De fietsers zien dat wel zitten.
Gouden camerapaal moet fietsveiligheid vergroten
Langs fietspad Hoogezand-Groningen bij Westerbroek staat sinds kort een opvallende gouden paal met camera's met ogen erop. De paal is bedoeld om automobilisten attent te maken op overstekende fietsers.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Volgende Laatste
Scroll naar boven