Zoekresultaten

6245 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
‘Royal shopping weekends’ bieden ruimte aan de voetganger in de Grote Marktstraat in Den Haag
Het is al jarenlang onderwerp van discussies: fietsen door de Grote Marktstraat in Den Haag. In ieder geval de tijdens drukke winkelweekenden in december mag het even niet.
Evaluatierapportage Snorfiets naar de rijbaan
Tijdens en na de invoering van de verkeersmaatregel ‘Snorfiets naar de rijbaan’ in Amsterdam zijn er diverse onderzoeken verricht om de maatregel te evalueren. De maatregel heeft geleid tot verbetering van de verkeersveiligheid, doorstroming en drukte op de fietspaden.
Veiliger door maatregel ‘Snorfiets naar de rijbaan’, ook omdat veel snorfietsers afstappen
De verkeersveiligheid, doorstroming en drukte op de fietspaden zijn gunstig beïnvloed door de snorfiets op de meeste wegen binnen de ring A10 naar de rijbaan te verbannen, blijkt uit een evaluatie van de maatregel. Dat komt ook omdat veel mensen hun snorfiets aan de kant hebben gezet.
Mobiliteit in cijfers: tweewielers 2018/2019
Het jaarlijkse overzicht van vooral aantallen verkochte fietsen.
Copenhagen Bicycle Account 2018
The biennual & Bicycle Account of Copenhagen.
Buitenlandse studenten maken meer brokken op de fiets dan Nederlandse studenten
Buitenlandse studenten krijgen vaker een ongeluk op de fiets dan Nederlandse studenten, ook al hebben ze al wat fietservaring. Wellicht is dat terug te voeren tot het feit dat ze de regels onvoldoende toepassen, valt af te leiden uit onderzoek van de universiteit Groningen.
Aftermovie Fietsparkeercongres 2019
Op woensdag 20 november 2019 organiseerde CROW-Fietsberaad, in samenwerking met NS, ProRail, gemeente Utrecht en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het Fietsparkeercongres 2019: innovaties in techniek en beleid. Bekijk de aftermovie van het congres, dat een goede indruk geeft van deze dag.
Van Nieuwenhuizen: half miljard euro voor verkeersveiligheid
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil een half miljard euro beschikbaar stellen voor verkeersveilige infrastructuur. Ze hoopt dat provincies en gemeenten eenzelfde bedrag willen investeren zodat er de komende tien jaar in totaal een miljard euro extra beschikbaar komt voor het aanpakken van gevaarlijke verkeerssituaties in gemeenten en provincies.
Een nieuwe kijk op bereikbaarheid
Hoe ontwikkelen we het huidige stedelijke mobiliteitssysteem, waarin de auto dominant is, verder op een manier die bereikbaarheid en duurzaamheid verbetert? Is het voor een duurzame en bereikbare stad beter meer investeringen toe te wijzen aan de auto, of aan openbaar vervoer en de fiets? Wat betekent dit voor de bereikbaarheid voor verschillende doelgroepen?
Met de OV-chipkaart je OV-fiets ontgrendelen
Met je OV-chipkaart het slot van je OV-fiets openmaken. Dat kan bij de pilot van NS met het slimme OV-fiets slot in de fietsenstalling van station Apeldoorn.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven