Zoekresultaten

5976 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Advies aan studenten: Pak de fiets in plaats van de bus
Studenten en werknemers uit de richting Den Bosch en Tiel die met de trein naar Utrecht Science Park reizen, worden met een gratis kop koffie verleid om al op station Utrecht Lunetten uit te stappen en daar per deelfiets verder te reizen naar het Utrecht Science Park. Doel is om de bus te ontlasten.
RAI Vereniging pleit voor maximumsnelheid van 30 km/uur in bebouwde kom
RAI Vereniging wil dat 30 km/uur de nieuwe snelheidsnorm wordt voor verkeer binnen de bebouwde kom. Op die manier wil zij het aantal slachtoffers in het verkeer verder terugdringen. ‘Zeker nu na de snelle elektrische fiets (speed-pedelec), ook de snorfiets in bepaalde gemeenten naar de rijbaan wordt verbannen.’ Langer al pleit de Fietsersbond voor een dergelijke maatregel.
Deelfiets op kleine schaal terug in Amsterdam
De komende twee jaar gaat Amsterdam kleinschalige experimenten toestaan met deelfietsen. Daarnaast krijgen twee partijen een stadsbrede vergunning voor het aanbieden van elektrische deelbrommers.
MaaS-proef met nieuwe vervoersapp in Breda
2500 bewoners en bezoekers van het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch kunnen nu via één app hun vervoer van deur tot deur regelen. Via de gratis Beamrz-app kunnen zij deelauto’s, deelfietsen, taxi’s en openbaar vervoer plannen, boeken en betalen.
Klantoordeel geautomatiseerd toegangsysteem Amsterdam
Eindrapportage klantoordeel van de pilot geautomatiseerd toegangsysteem fietsenstallingen Amsterdam RAI en Paradiso.
Remhulp op trams kan aanrijdingen voorkomen
Over de verkeersveiligheid van trams is niet zo heel veel bekend, behalve het feit dat een botsing met een fietser relatief vaak een fatale afloop heeft. Een slim detectiesysteem moet trambestuurders helpen om aanrijdingen te voorkomen.
Zuid-Holland doet check-up verkeerslichtenregelingen
De provincie Zuid-Holland wil vanuit het programma fiets het comfort en doorstroming voor de fietsers in de provincie verbeteren. Op met verkeerslichten geregelde kruispunten liggen kansen om de fietsvoorzieningen te verbeteren. DTV Consultants heeft dit voor de provincie in kaart gebracht. Voor twintig kruispunten op provinciale wegen die veel door fietsers gebruikt worden, zijn maatregelen bedacht.
Tramrails blijven een probleem voor fietsers
Fietsbanden en tramrails gaan slecht samen. Fietsers in steden als Amsterdam en Den Haag kunnen erover meepraten. Een nieuw bord waarschuwt ze in Den Haag voor de risico’s. Meer structurele oplossingen lijken vooralsnog moeilijk realiseerbaar.
Aftrap voor zeven snelfietsroutes in Utrecht
De provincie Utrecht en de gemeenten Utrecht, De Bilt, Zeist, Soest en Amersfoort hebben officieel het startsein gegeven voor de realisatie van de snelfietsroute Utrecht-Amersfoort.
Meer agenten op de fiets naar het werk
Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie hebben de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (I&W). Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven