Zoekresultaten

5910 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Fietskennis exporteren
Medio volgend jaar komt een groot Amerikaanse symposium naar Nederland. Dat biedt kansen om te laten zien wat we hier doen aan stedelijk verkeer en de fiets.
Nieuwe fietstellers met glasvezeltechniek in Eindhoven
In Eindhoven zijn 6 nieuwe fietstellers in gebruik genomen. De tellers geven dankzij glasvezeltechniek een betrouwbaar en nauwkeurig inzicht in fietsstromen in de stad.
Delftse startup ontvangt 3 ton voor track- and trace oplossing
De Delftse startup Tracefy ontvangt €300.000 om hun track & trace tool voor e-bikes een stap verder te brengen. De tool helpt diefstal voorkomen, maar biedt ook nuttige data voor bezorgdiensten en overheden.
EU-subsidie voor deelfietsbedrijven
Twee Amsterdamse deelfietsbedrijven, Cargoroo en Urbee, hebben voor een project in zeven steden in vijf landen dat zij samen doen met enkele kennisinstituten, een subsidie gekregen van €8,8 mln uit Europa, zo meldt het FD.
Waarom fietsen Nederlanders meer?
Inspanningen om meer mensen op de fiets te krijgen leiden er niet zozeer toe dat meer mensen gaan fietsen, maar dat veel mensen blijven fietsen. Dat betoogt Harry Oosterhuis, assistent professor aan de Maastricht University. Oosterhuis, werkzaam aan de Faculty of Arts and Social Sciences van de Maastricht University, is gespecialiseerd in de geschiedenis van het fietsen en het fietsbeleid.
Doortrappen schaalt op
Op 12 februari gaat de tweede fase van het project Doortrappen van start. Bij die gelegenheid wordt ook de oudste fietser van Nederland in het zonnetje gezet.
Velo-City 2019: Cycling for the Ages
Het duurt nog even, maar voor wie nu plannen maakt voor de zomermaanden is het goed te weten dat Velo-City 2019 dit jaar in juni plaats heeft in het ook toeristisch aantrekkelijke Dublin.
Met een helm op neemt een fietser niet meer risico’s
Je zou kunnen denken dat een fietser met een helm op mee risico neemt in het verkeer. Net zoals een automobilist met ABS geneigd is dichter op zijn voorganger te rijden. Maar dat lijkt niet het geval te zijn.
Rijden e-fietsers vaker door rood?
De samenstelling van het fietsenpark verandert in hoog tempo. E-fietsers en in mindere mate speed-pedelecs bepalen steeds meer het beeld. Duitse wetenschapper onderzochten of het gemak van de e-fiets van invloed is op het percentage roodlicht-negeerders.
Duitsland geeft subsidie op inbouw dodehoek-assistent
Het duurt nog minstens vijf jaar voordat dodehoek-waarschuwingssystemen verplicht worden voor vrachtauto’s en bussen. In Duitsland vindt men dat te lang duren. Vanaf 2019 is een subsidieregeling van kracht om dergelijke systemen nu al op vrijwillige basis in te bouwen.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven