Platform Veilig fietsen

ANWB

  • Soort:Websites
  • Datum:03-01-2021
De ANWB zet zich al meer dan 135 jaar in om het verkeer veiliger te maken. Of het nu gaat om mobiliteit of vrije tijd en vakantie: ANWB zet zich in voor wat leden belangrijk vinden en laat hun stem horen in Den Haag en Brussel. 



  • De ANWB zet zich al meer dan 135 jaar in om het verkeer voor haar leden veiliger te maken. Mede door de ANWB is het verkeer in Nederland daardoor ook steeds veiliger geworden. Ook de komende jaren stimuleert de ANWB verkeersveiligheid door in te zetten op: veilige wegen, veilig gedrag en veilige voertuigen.

    Ga hier naar de belangenbehartigingsite van de ANWB rond verkeersveiligheid
     

    Oudere fietsers

    De ANWB maakt zich ernstige zorgen over de ontwikkeling van het aantal verkeersslachtoffers onder oudere fietsers. Uit een analyse van het CBS blijkt dat het aantal 70-plussers dat omkwam met de fiets (e-bikes meegerekend) in 10 jaar tijd is gestegen met 68%. De ANWB signaleert dat het aantal oudere verkeersdeelnemers, zowel fietsers, automobilisten als voetgangers, de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen. Bekijk hier het statement van de ANWB.
     

    Verkeer in de stad

    Het wordt steeds drukker in de steden. Het valt niet mee om steden goed bereikbaar te houden èn prettig om in te wonen en verblijven. Gelukkig wordt er steeds meer gefietst. Maar ook op de fietspaden wordt het steeds drukker. De afgelopen jaren zijn er meer verschillende soorten fietsen en andere kleine vervoersmiddelen bijgekomen. Die gaan vaak sneller of zijn groter. Denk maar aan snelle e-bikes, grote bakfietsen, scooters. Het gevolg: opstoppingen, irritatie en onveilige situaties. Dat kan anders!

    De ANWB heeft samen met mobiliteitsexperts bedacht hoe je steden zo kunt inrichten dat alle verkeersdeelnemers genoeg ruimte hebben, het verkeer veiliger wordt en de stad prettig om in te wonen en verblijven. Lees hier meer over de ontwerpmethodiek 'Verkeer in de stad'.

Relevantie

Scroll naar boven