Excursie Münster: fietsstad nummer één van Duitsland

Excursie Münster: fietsstad nummer één van Duitsland

Datum: 27-6-2011 08:30
Locatie: Vertrek om ca. 8.45 uur stipt! per touringcar vanuit Arnhem CS
Elk jaar organiseert het Fietsberaad vlak voor de zomervakantie een excursie naar een interessante stad. Dit jaar gaan we de grens over, naar het Duitse Münster.
  • In Münster wordt 37% van alle ritten met de fiets afgelegd, uniek in Duitsland. Stephan Böhme, Münsteraner fietsambtenaar, geeft uitleg over het succesvolle fietsbeleid en de grote uitdagingen voor de toekomst. Het Radverkehrskonzept 2010 aldaar heeft drie hoofdlijnen: verbeteren van verkeersveiligheid voor fietsers uitbreiden en onderhouden van fietsinfrastructuur bieden van goede informatie, communicatie en uitbreiden van service voor fietsers Aansluitend zullen wij een fietstocht maken en stilstaan bij diverse mooie, bijzondere - maar vooral effectieve - fietsvoorzieningen. Uiteraard fietsen wij over de Promenade, een vroegere vestingwal omgetoverd tot een 4,5 km lange voorrangsfietsroute. Deze slagader van het fietsnetwerk is alleen toegankelijk voor fietser en voetgangers en op werkdagen maken er 12.000 fietsers gebruik van. Tevens fietsen wij door voetgangersgebieden waar fietsers toegestaan zijn en maken kennis met de ‘Fahrradkäfig’ – een veilige fietsparkeervoorziening op stations. Op de route zullen we verschillende inrichtingsoplossingen voor fietsinfrastructuur tegen komen (o.a. fietsen op busbanen, rotondes en tweerichtingenfietspaden) en uitleg krijgen over veiligheid en comfort voor fietsers. Programma 8.30 uur  Verzamelen 8.45 uur  Vertrek en welkom door Fietsberaad 10.45 uur  Fietsen ophalen bij Radstation Münster 11.15 uur  Ontvangst in het Stadtweinhaus am Prinzipalmarkt (Stadthaus 1) 11.20 uur  Presentatie fietsbeleid in Münster 12.00 uur  Vragen, reflectie, discussie over het fietsbeleid (inclusief lunch) 12.50 uur  Toelichting op de fietsexcursie 13.00 uur  Bezoek aan de automatische stalling Radlager van LoMinck 13.20 uur  Fietsexcursie 15.30 uur  Borrel 16.45 uur  Fietsen retourneren en vertrek 19.00 uur  Aankomst op station Arnhem CS Het aantal deelnemers is beperkt tot 48. Bij teveel aanmeldingen krijgen medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen voorrang. Mensen die zich aangemeld hebben maar helaas niet meekunnen hebben inmiddels bericht ontvangen.  Als u verhinderd bent, dan vragen wij u om zo spoedig mogelijk af te melden zodat de plek in de bus aan iemand anders kan worden aangeboden. De voertaal tijdens de bijeenkomst is Engels.
  • Aan de bijeenkomst hebben 48 mensen deelgenomen. 32 deelnemers hebben een evaluatieformulier ingevuld. Iets meer dan de helft van de deelnemers vond de bijeenkomst erg nuttig voor hun werk en de andere deelnemers vonden hem redelijk nuttig. En één deelnemer vond hem weinig zinvol. De deelnemers gaven gemiddeld het rapportcijfer 7,6 voor de bijeenkomst.
  • Dank u voor uw aanmelding. Twee weken voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging van met uitgebreide informatie.

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2011'
Submenu openen

Excursie Münster: fietsstad nummer één van Duitsland

Scroll naar boven