De Kennisbank

In de Kennisbank van CROW-Fietsberaad is veel kennis te vinden over fiets, voetganger, en bijbehorend beleid. Hoe vind je je weg in de Kennisbank, hoe vul je het aan, en waarom bestaat het eigenlijk? In deze factsheet lees je deze informatie, en meer, over onze eigen Kennisbank.


Kennisdocumenten

De Kennisbank van CROW-Fietsberaad dient als openbaar verzamelpunt voor alle kennis rondom fiets, voetganger en bijbehorend beleid. Je vindt er nieuwsberichten, onderzoeksrapporten, ontwerpvoorbeelden, handige tools, en nog veel meer. Het ruime aanbod aan documenten in de kennisbank komt van een grote verscheidenheid aan uitgevers. Natuurlijk zijn de welbekende aanbevelingen en publicaties van CROW-Fietsberaad hier te vinden, maar ook allerlei andere kenniscentra, adviesbureaus, en organisaties delen hier hun kennis. Ons doel is om op één plek alle kennis over fietsbeleid (openbaar) beschikbaar te stellen voor iedere professional die het nodig heeft.

Zelf kennis delen? Lees hier verder >>

Benieuwd naar ons beleid rondom het plaatsen van kennisdocumenten? Lees dan de Disclaimer Nieuwsberichten CROW-Fietsberaad en Social Media.
 


Zoeken

De makkelijkste manier om documenten te vinden in onze Kennisbank is natuurlijk de zoekfunctie bovenin het scherm. Spits je zoekopdracht zoveel mogelijk toe op wat jij nodig hebt; meer detail zorgt voor een beter resultaat. Je kunt daarna het zoekresultaat sorteren op datum, titel en relevantie.
 

Filters

In de Kennisbank is een aantal filters te vinden om jouw zoektocht naar kennis makkelijker te maken. We verdelen onze kennisdocumenten op vier manieren: Item Type, Onze Selectie, Uitgever, en Taal. Hieronder beschrijven we ieder filtertype op zich.

 Item Type 
De kennisdocumenten op de kennisbank delen wij onder in een aantal verschillende item types. Hier wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt of het een beleidsdocument, nieuwsbericht, of tool is. Als je op zoek bent naar een specifiek type document, kun je dit filter daarvoor gebruiken.

 Onze Selectie 
Onder dit filter vind je een selectie gemaakt door CROW-Fietsberaad zelf. Hier kun je een bepaald thema uitkiezen, zoals Fietsparkeren, en meteen zien wat dé essentiele kennisdocumenten in dit thema zijn. Ook is hier het filter 'Fietsberaadproducten' te vinden, waar alle producten van CROW-Fietsberaad zijn verzameld.

 Uitgever 
Op dit moment maken we onderscheid tussen drie uitgevers: CROW, CROW-Fietsberaad, en overig. CROW levert vaak wat breder gerichte documenten, terwijl CROW-Fietsberaad met name de focus heeft liggen op fiets en fietsbeleid. 'Overig' is bedoeld voor alle andere uitgevers, zoals adviesbureaus, belangenorganisaties en publieke organisaties.

 Taal 
Ook al zijn we een Nederlandse kennisbank voor Nederlands fietsbeleid, soms zijn er ook in het buitenland mooie voorbeelden te vinden. Deze zijn niet altijd in het Nederlands.
Je kunt filteren op de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, en Spaans.Zelf kennis delen?

Het openbare karakter van onze kennisbank vraagt natuurlijk om een constante input van kennisdocumenten. Wij delen wat wij kunnen, maar het kan natuurlijk dat wij een kennisdocument missen.

Heb jij een kennisdocument over fiets, voetganger of bijbehorend beleid wat je graag wilt delen in de kennisbank van CROW-Fietsberaad? Dat kan! Via onderstaande knop kun je een kennisdocument uploaden, met alle benodigde informatie. Dit wordt door onze webredactie gecontroleerd en, als alles klopt, geüpload naar de Kennisbank. Statistieken

Documenten
Er zijn in totaal 6309 documenten te vinden in de Fietsberaad Kennisbank, op het moment van schrijven. In onderstaande grafiek zie je wat voor typen documenten je vooral vindt in de Kennisbank.
Bezoekers
Dagelijks wordt onze kennisbank door gemiddeld 521 mensen bezocht. Het grootste deel van deze bezoekers komt uit Nederland (75%), maar we ontvangen ook gebruikers uit o.a. België, de Verenigde Staten, en Duitsland.
Scroll naar boven