Bijeenkomst Snelle fietsroutes

Bijeenkomst Snelle fietsroutes

Datum: 11-3-2014, 13:00 - 16:30
Locatie: Scheltema complex, Marktsteeg 1, 2312 CS Leiden
Op dinsdagmiddag 11 maart a.s. organiseert CROW Fietsberaad in Leiden een bijeenkomst over Snelle Fietsroutes. In de ochtend kunnen deelnemers die dat willen ook de Velostrada fietsen: de snelle fietsroute tussen Den Haag en Leiden.
  • Aanleiding voor de bijeenkomst vormt het uitkomen van het Inspiratieboek snelle fietsroutes. In deze CROW-publicatie 340 worden de ervaringen vastgelegd die in de afgelopen jaren zijn opgedaan met de aanleg van diverse snelle fietsroutes in Nederland. De publicatie bevat geen richtlijnen - daarvoor is het nog te vroeg en het zou de verdere ontwikkeling remmen. Er is voor gekozen om ontwikkelde kennis en opgedane ervaringen op een aansprekende manier samen te brengen in een inspiratieboek en het geheel te larderen met veel voorbeelden, illustratiemateriaal en citaten van betrokkenen. Na een inleiding (met een nadere duiding van de terminologie) schenkt de publicatie aandacht aan beleidskaders, proces, hoofdeisen, netwerk, routes, ontwerp, beheer en onderhoud, en communicatie. De publicatie wil beleidsmakers, planners en ontwerpers praktische handvatten bieden voor het realiseren van snelle fietsroutes. Het programma van de bijeenkomst luidt als volgt: 12.30 uur Ontvangst met koffie en thee. 13.00 uur Welkom en toelichting op het programma - Koos Louwerse namens Fietsberaad. 13.05 uur Presentatie inhoud Inspiratieboek snelle fietsroutes - Hillie Talens, CROW. 13.30 uur Snelle fietsroutes in de regio Arnhem/Nijmegen - Sjors van Duren, SRAN. 13.55 uur Snelle fietsroutes in de regio Utrecht - Herbert Tiemens, BRU. 14.20 uur Snelle fietsroutes in de regio Twente - Wim Salomons, adviseur Regio Twente. 14.45 uur Pauze. 15.15 uur Verder gedachtewisseling en discussie, onder leiding van Koos Louwerse. 16.30 uur Einde en borrel. De middagbijeenkomst vindt plaats in het Scheltema complex in Leiden, op 10 minuten loopafstand van Leiden Centraal Station. Voor een routebeschrijving klik hier. U kunt zich voor deze middagbijeenkomst aanmelden via deze link. Voor de fietstocht over de Velostrada in de ochtend kunt u zich hier aanmelden.
  • Het totaal aantal deelnemers was ca. 100. 65 deelnemers hebben een evaluatieformulier ingevuld. 30 deelnemers vonden de bijeenkomst zeer nuttig voor hun werk, 30 deelnemers redelijk nuttig, 3 deelnemers weinig nuttig en 2 deelnemers hebben dit niet ingevuld. Als waardering voor bijeenkomst gaven de deelnemers gemiddeld het rapportcijfer 7,5.

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Scroll naar boven