Themabijeenkomst Fietsstroken

Themabijeenkomst Fietsstroken

Datum: 11-2-2014, 13:00 - 16:30
Locatie: Nieuwe Buiten Sociëteit, Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle
Op dinsdagmiddag 11 februari a.s. organiseert CROW Fietsberaad een bijeenkomst over de toepassing van fietsstroken op wegen binnen en buiten de bebouwde kom. Centrale vragen: wanneer niet doen, wanneer wel en wat is dan de gewenste wegindeling?
  • Fietsstroken en suggestiestroken worden door wegbeheerders in Nederland op grote schaal toegepast. Daarbij valt een grote verscheidenheid op in toepassing en uitvoeringsvorm: - zowel op gebiedsontsluitingswegen als erftoegangswegen - in verschillende breedtes - in combinatie met verschillende breedtes van de rijloper voor de auto - bij allerlei combinaties van intensiteiten van auto- en fietsverkeer De reden om ze aan te leggen is meestal goed bedoeld: vergroting van de veiligheid en het comfort van fietsers. Maar in de praktijk blijkt dat lang niet altijd het geval en werken ze regelmatig zelfs averechts. Dat geldt trouwens ook voor te brede kantstroken, die door fietsers en automobilisten soms worden opgevat als suggestiestroken ... Voldoende aanleiding voor het Fietsberaad om over dit onderwerp een publicatie te maken. De basis hiervoor is geleverd door adviesbureau Ligtermoet & Partners. Op de bijeenkomst zal Govert de With aan de hand van foto’s van wegen binnen de kom en buiten de kom: - de huidige verscheidenheid in toepassingen en uitvoeringsvormen van fiets-, suggestie- en kantstroken tonen - voor verschillende profielbreedtes praktische aanbevelingen presenteren: wanneer niet doen, wanneer wel en wat is dan de gewenste wegindeling? Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en voor discussie. Aanvullingen en verbeteringen zullen worden meegenomen in de definitieve publicatie. Ook is het de bedoeling van het Fietsberaad om nader (camera)onderzoek te laten doen naar de effecten van verschillende toepassingen in de praktijk. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 11 februari a.s. van 13.00 uur tot 16.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, Stationsplein 1, (8011  CW) Zwolle. Voor een routebeschrijving klik hier. Deelnemers worden verwacht tussen 12.30 en 13.00 uur. Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
  • Het totaal aantal deelnemers was ca. 95. 54 deelnemers hebben een evaluatieformulier ingevuld. 31 mensen vonden de bijeenkomst zeer nuttig voor hun werk, 22 mensen redelijk nuttig en 1 persoon heeft dit niet ingevuld. Als waardering voor bijeenkomst gaven de deelnemers gemiddeld het rapportcijfer 7,4.

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Scroll naar boven