Regiobijeenkomst Fietsbeleid voor raadsleden en wethouders - 's-Hertogenbosch

Regiobijeenkomst Fietsbeleid voor raadsleden en wethouders - 's-Hertogenbosch

Datum: 27-1-2015, 19:00 - 21:45
Locatie: 's-Hertogenbosch, Oude Raadszaal in het stadhuis aan de Markt (hoofdingang via bordes)
Begin 2015 organiseren CROW-Fietsberaad en de VNG drie regiobijeenkomsten over fietsbeleid voor raadsleden en wethouders. Met de bijeenkomsten willen we inspiratie, informatie, ideeën en concrete handvatten bieden aan raadsleden en wethouders.
  • De bijeenkomst in 's-Hertogenbosch vindt plaats op dinsdag 27 januari en start om 19.00 uur en eindigt om 21.45 uur. Doel Met de bijeenkomsten willen we inspiratie, informatie, ideeën en concrete handvatten bieden aan raadsleden en wethouders om nieuwe impulsen te geven aan fietsbeleid en werkelijke verbeteringen te bewerkstelligen voor fietsers. Formule Op de bijeenkomsten wordt u bijgepraat over de actuele thema’s op het gebied van fietsverkeer, wordt u geïnspireerd door collega-raadsleden en wethouders die hun praktijkervaringen met u delen en krijgt u volop de gelegenheid uw vragen te stellen, met elkaar te discussiëren en te netwerken. Modules Het programma bestaat na een kort welkom uit drie modules van telkens 45 minuten: Informatie ter inspiratie:  Wat zijn de actuele thema’s in fietsbeleid? Welke ontwikkelingen en trends zijn er zichtbaar? Wat moet of kan een gemeente daarmee (of juist niet)? Waar is welke informatie vindbaar? Dit onderdeel wordt verzorgd door CROW-Fietsberaad en de VNG. Met volop gelegenheid voor vragen. Praktijkervaringen ter inspiratie:  Enkele collega-raadsleden en -wethouders vertellen wat zij in hun gemeente hebben bereikt. Welke thema’s pakten zij op? Hoe gingen ze te werk? Wie betrokken ze daarbij? Hoe creëerden ze het nodige draagvlak? Wat was het resultaat op straat? Discussie ter inspiratie: Welke ideeën leven er bij u en uw collega’s? Welke vragen heeft u daarover aan hen? Welke tips heeft u voor uw collega’s? Hoe kunt u elkaar hierbij helpen? Wat verwacht u van CROW-Fietsberaad of de VNG? Wat neemt u vooral mee naar huis? Doelgroep Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor wethouders en raadsleden. Oproep Heeft u zich de afgelopen jaren zelf ingezet voor concrete verbeteringen voor fietsers in uw gemeente, heeft u daarmee ook echt dingen voor elkaar gekregen en wilt u hierover wat vertellen op de bijeenkomst? Meldt u zich dan aan via als spreker deze link.
  • Het totaal aantal deelnemers was ca. 23. 13 deelnemers hebben een evaluatieformulier ingevuld. 6 mensen vonden de bijeenkomst zeer nuttig voor hun werk, 7 mensen redelijk nuttig. Als waardering voor de bijeenkomst gaven de deelnemers gemiddeld het rapportcijfer 8,0.

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2015'
Submenu openen

Regiobijeenkomst Fietsbeleid voor raadsleden en wethouders - 's-Hertogenbosch

Scroll naar boven