Aan de slag met deelfietsen

Aan de slag met deelfietsen

Organisator: CROW-Fietsberaad
Datum: 13-11-2018, 14:00 - 16:30
Locatie: CROW-locatie Utrecht. Jaarbeursplein 22 (tegenover het NH-hotel, derde verdieping)
Op dinsdagmiddag 13 november 2018 organiseert CROW-Fietsberaad de bijeenkomst “Aan de slag met deelfietsen”. Directe aanleiding is het verschijnen van de 'Leidraad Gemeentelijk deelfietsbeleid'. Daarin wordt gedetailleerd uiteengezet hoe je -uitgaande van de gemeentelijke doelstellingen- het meest geëigende deelfietsconcept in huis kunt halen. Daarnaast willen we aandacht besteden aan het Deelfietsconvenant Openbike, dat een groot aantal aanbieders van deelfietsen heeft ondertekend.
 • De bijeenkomst is in de eerste plaats bedoeld voor medewerkers van decentrale overheden. Andere belangstellenden zijn ook welkom, maar bij teveel aanmeldingen wordt prioriteit gegeven aan medewerkers van decentrale overheden.

  Programma

  • Toelichting op de “Leidraad gemeentelijk deelfietsbeleid” door Otto van Boggelen (CROW-Fietsberaad). Wat is een deelfiets? Welke keuzes kan een gemeente maken? En hoe vertaal je die keuzes in concrete maatregelen en de APV?
  • Deelfietsconvenant Openbike door Dirk Jan de Haan (Enigma Consulting). Een grote groep deelfietsaanbieders hebben dit convenant voor een open standaard ondertekend.  De gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven juichen die ontwikkeling erg toe en hebben een voorbeeld hoe dat convenant in gemeentelijk beleid kan worden opgenomen.
  • Deelfietsbeleid in de Amsterdamse regio door Bram Nieuwstraten (vervoerregio  Amsterdam). Voorbeelden uit de praktijk. Hoe geven de gemeenten in de vervoerregio invulling aan het deelfietsbeleid? Welke ondersteuning biedt de regionale overheid? En hoe gaat de Vervoerregio om met deelfietsen in OV-concessies?
  • De ervaringen van een marktpartij met gemeentelijk deelfietsbeleid (Allard Kalverkamp, DonkeyRepublic). Deze aanbieder van deelfietsen heeft ervaringen in Rotterdam/Hoofddorp, Copenhagen, Aarhus, Budapest, Barcelona, en Lichtenstein.
  • Volop tijd voor vragen, discussie, uitwisseling van kennis en ervaring.

  Aansluitend een borrel.
   

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Voeg bijeenkomst toe aan Outlook

Relevantie

Scroll naar boven