'DE MENSELIJKE STAD' - De invloed van openbare ruimte op ons gedrag.

'DE MENSELIJKE STAD' - De invloed van openbare ruimte op ons gedrag.

Organisator: Goudappel Coffeng
Taal: Nederlands
Datum: 29-11-2018, 12:30 - 17:00
Locatie: EYE Amsterdam
Tijdens de EYE-bijeenkomst van dit jaar willen we stil staan bij de invloed van de inrichting van de openbare ruimte op ons gedrag. We willen tijdens deze middag dit thema verder verdiepen aan de hand van een aantal korte en inspirerende presentaties over de laatste trends en ontwikkelingen.
 • We weten dat de ruimte om ons heen invloed heeft op ons gedrag. Een deel van ons handelen doen we bewust, maar het grootste deel van ons handelen komt voort uit onbewust gedrag. De openbare ruimte in onze steden speelt hierbij een belangrijke rol. De vraag is: wat is de invloed van openbare ruimte op ons gedrag? En hoe kunnen we bijvoorbeeld bepaald gezond gedrag of gewenst gedrag stimuleren? Wat doet beleving van de openbare ruimte met ons en met onze eventuele routekeuze als fietser of voetganger?

  We bekijken de stad en het ontwerp voor de openbare ruimte deze middag niet vanuit de ogen van de ontwerper, maar vanuit die van de gebruiker: de mens staat centraal! 
  Het concept is bekend: een aantal korte inspirerende presentaties over trends en ontwikkelingen. Dit jaar spreken:

  • Mark van Hagen (Senior Consultant Klantbeleving, NS) - hij zal ingaan op de wijze waarop de NS succesvol stuurt op subjectieve factoren.
  • Matthijs Dicke-Ogenia en Laura Groenendijk (beide Goudappel Coffeng) zullen laten zien hoe dit bijvoorbeeld voor fietsers en hun routekeuzegedrag uitwerkt.
  • Martin Guit (gemeente Rotterdam) legt uit hoe in de binnenstad van Rotterdam de veranderende inrichting ook hand in hand gaat met een lager autogebruik en meer fietsgebruik van de gebruikers.
  • Tot slot zullen Klara Jonsson (Urbanista-stad, stedenbouwkundig bureau Zweden) en Carl-Anton Holmgren (stad Gothenburg) toelichten hoe Gothenburg werkt aan een nieuw stadsdeel met een lage automobiliteit en een nieuwe brug met het centrum van de stad.

  In het tweede deel van ons middagprogramma gaan we aan de slag met een aantal masterclasses en workshops vanuit een nationale én internationale invalshoek, met dit jaar speciale aandacht voor de ontwikkeling van de stad Gotenburg in Zweden.

 • De bijeenkomst is primair bedoeld voor klanten en relaties van Goudappel Coffeng. Anderen kunnen zich aanmelden en zijn van harte welkom zolang er plek beschikbaar is.

Relevantie

Terug naar '2018'
Submenu openen

'DE MENSELIJKE STAD' - De invloed van openbare ruimte op ons gedrag.

Scroll naar boven