Kenniscafé - Aanbevelingen breedte fietspaden en markering

Kenniscafé - Aanbevelingen breedte fietspaden en markering

Datum: 7-6-2022, 10:00 - 11:30
Locatie: Online via ZOOM
Op dinsdag 7 juni organiseert CROW-Fietsberaad het kenniscafé - Aanbevelingen breedte fietspaden en markering. In dit kenniscafé praten we u bij over de geactualiseerde aanbevelingen voor de breedte van fietspaden en voor de markering op fietspaden.
 • In het kader van “Het Fietspad van de Toekomst” hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan de actualisatie van de aanbevelingen voor twee belangrijke ontwerpelementen van fietspaden, namelijk de breedte en de markering. Er waren verschillende aanleidingen om hiermee aan de slag te gaan, zoals de toegenomen drukte en snelheidsverschillen op fietspaden en de zorgwekkende toename van het aantal fietsslachtoffers. In dit kenniscafé schetsen we een beeld van de onderzoeken die aan de basis liggen van de geactualiseerde aanbevelingen en van de discussies die we gehad hebben met de vakwereld. Daarnaast geven we natuurlijk een toelichting op de geactualiseerde aanbevelingen, zodat u ze direct in de praktijk kunt toepassen. Tot slot besteden we aandacht aan de financiering van projecten om fietspaden veiliger te maken. Welke mogelijkheden biedt de tweede tranche van de Investeringsimpuls Verkeersveiligheid?
   
  10:00 Welkom door voorzitter Mark van Gurp (CROW)
  10:10 Recente ontwikkelingen fietsongevallen door Paul Schepers (Rijkswaterstaat) en Otto van Boggelen (CROW)
  10:20 Vragen/reacties
  10:30 Geactualiseerde aanbevelingen voor de breedte van fietspaden door Otto van Boggelen (CROW)
  10:40 Vragen/reacties
  10:50 Geactualiseerde aanbevelingen markering door Stan Wolters (CROW)
  11:00 Vragen reacties?
  11:10 Investeringsimpuls Verkeersveiligheid tweede tranche door Inge van der Veen (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)
  11:20 Vragen en reacties
  11:30 Afsluiting
   

Relevantie

Terug naar '2022'
Submenu openen

Kenniscafé - Aanbevelingen breedte fietspaden en markering

Scroll naar boven