Kenniscafé - Mobiliteitsscan en de fiets

Kenniscafé - Mobiliteitsscan en de fiets

Datum: 20-10-2022, 14:00 - 15:30
Locatie: Online via Zoom
Donderdag 20 oktober organiseert Tour de Force samen met Rijkswaterstaat het Kenniscafé Mobiliteitsscan en de fiets. De Mobiliteitsscan is al jaren een veelgebruikte tool voor als je snel het effect van een mobiliteitsmaatregel wil bekijken. In dit kenniscafé laten we zien wat er mogelijk is en welke inzichten je eruit kan verkrijgen.
 • De Mobiliteitsscan is al jaren een veelgebruikte tool voor het visualiseren van data uit verkeersmodellen en voor het snel bekijken van het effect van een mobiliteitsmaatregel. In de afgelopen jaren is de applicatie fors verbouwd en zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Eén van die aanpassingen is de implementatie van de fiets, gebaseerd op de (herijkte) fietspotentiescan en vervoerwijze Fiets in modellen (NRM/LMS). In dit kenniscafé willen we laten zien wat er mogelijk is en welke inzichten je eruit kan verkrijgen. Hiervoor behandelen we verschillende casussen. Wat gebeurt er als je een brug verbreedt of een slim doorsteekje maakt? De Mobiliteitsscan laat het zien.
   
  Programma
   
  14.00 Opening
   
  14.05 Overzicht fietsdata initiatieven en structuur – Rick lindeman – Wegkapitein Fietsdata Tour de Force
  Rick Lindeman vertelt over de intiatieven en uitdagingen die fietsdata biedt voor modellering en beleid.
   
  14.15 Demonstratie Mobiliteitsscan – Linda Heilmann en Konstanze Winter – Rijkswaterstaat
  Linda Heilmann en Konstanze Winter demonstreren de Mobiliteitscan, vertellen over de oorsprong en laten zien hoe je zelf aan de slag kan met deze tool.
   
  14.50 Korte pauze
  15.00 Discussie: Hoe kan de mobiliteitsscan mij helpen in de praktijk?
  15.15 Hoe gaan we verder?

Relevantie

Scroll naar boven