Gedeeld ruimtegebruik: toegankelijk en veilig voor iedereen

Gedeeld ruimtegebruik: toegankelijk en veilig voor iedereen

Organisator: CROW
Datum: 23-2-2023, 09:30 - 11:00
Locatie: Online via Zoom
Op donderdag 23 februari organiseert CROW-KpVV de webinar Gedeeld ruimtegebruik: toegankelijk en veilig voor iedereen. In dit webinar staat de vraag centraal hoe je de straat zo kunt delen dat deze voor iedereen toegankelijk, veilig en aangenaam is.
 • Hoe zorgen we ervoor dat ieder individu zich prettig en veilig kan bewegen in de openbare ruimte? En dan specifiek op plaatsen waar voetgangers en andere verkeersdeelnemers zich mengen? CROW organiseert een webinar over de vraag hoe je de straat zo kunt delen dat deze voor iedereen toegankelijk, veilig een aangenaam is. Met als centraal uitgangspunt het ontwerpprincipe Design4all. Op de dag van dit webinar verschijnt de nieuwe uitgave ‘Shared Space en toegankelijkheid’ van CROW-KpVV. Ook brengt CROW-KpVV binnenkort een discussienotitie uit over de positie en inrichting van straten zonder voetpaden met daarin de vraag of het begrip woonerven nieuw leven moet worden ingeblazen.

  Tijdens het webinar laten we voorbeelden zien van openbare ruimte die goed en minder goed is ingericht. Een toegankelijke openbare ruimte houdt niet alleen rekening met mensen die blind zijn, slecht zien of zich in een rolstoel voortbewegen, maar echt met iedereen. Ook gaan we in gesprek over de toekomst van het woonerf en de relatie met shared-space-gebieden.

  Ben je werkzaam bij een overheid, adviesbureau, kennisinstituut of belangenorganisatie en wil je geïnspireerd worden door voorbeelden van een toegankelijk ingerichte openbare ruimte? Heb je zelf ideeën hierover? Geef je dan op voor deze online bijeenkomst.

  Als je behoefte hebt aan extra ondersteuning om dit webinar te kunnen volgen, laat het weten, wellicht kunnen we helpen.

  Klik hier om je aan te melden!
   
  Programma
  09.30    Opening en introductie, Wilma Slinger (CROW-KpVV)
  09.45    Toegankelijkheid: verder kijken dan zien en lopen, Marloes Scholman en Daan Verzijl (Arcadis)
  10.05    In gesprek met elkaar
  10.20    Straten zonder voetpaden: toekomst voor het woonerf? Emile Oostenbrink (CROW)
  10.35    In gesprek met elkaar
  10.55    Afronding

Relevantie

Terug naar '2023'
Submenu openen

Gedeeld ruimtegebruik: toegankelijk en veilig voor iedereen

Scroll naar boven