Kenniscafé - Fiets en wetenschap: het beste uit de Cycling Research Board

Kenniscafé - Fiets en wetenschap: het beste uit de Cycling Research Board

Datum: 19-1-2023, 14:30 - 17:30
Locatie: CROW Leidseveer 2-10 Utrecht
Bijeenkomst capaciteit: 50
Op donderdag 19 januari organiseert Tour de Force in samenwerking met CROW-fietsberaad een fysiek kenniscafé Fiets en wetenschap. In dit kenniscafé worden enkele van de interessantste presentaties van de Cycling Research Board besproken.
 • In het kader van de Tour de Force organiseert de Fietscommunity aan het begin van het nieuwe jaar weer een kenniscafé over fiets en wetenschap. We hebben enkele van de interessantste presentaties geselecteerd van de Cycling Research Board, een internationaal congres voor fietswetenschappers, dat recent in Amsterdam plaatvond. Daarnaast willen we graag samen met jullie bespreken hoe we in de toekomst de kennisuitwisseling tussen praktijk en wetenschap kunnen organiseren. Het is een (grotendeels) fysieke bijeenkomst. Het is niet mogelijk om deze bijeenkomst online te volgen. De spreektaal is Nederlands (enkele presentaties zijn in het Engels).
   
  PROGRAMMA
  Het programma bestaat uit drie onderdelen:
   
  1. Pitches (5-6) geselecteerd uit het recente congres van de Cycling Research Board.
  De pitches zijn deels uit het buitenland (en daarmee online) en deels op locatie in Utrecht door Nederlandse sprekers. Vooralsnog zijn de volgende universiteiten geselecteerd: de TU Wuppertal over ‘a new masters in bicycle traffic; de Uni of Waterloo (Canada) over ‘research on transnational experiences of cycling among Canadians living in the Netherlands’; de  ETH Zurich over ‘research on effects of transforming 50% of road space into bicycle space’.
   
  2. Presentatie over de internationale kennisinfrastructuur door de Dutch Cycling Embassy.
  Terugblik op de Fietscommunity (2013-2022) en vooruitblik op 2023 en verder als de FC onderdeel vormt van de DCE.
   
  3. Plenaire discussie met afsluitende borrel.

  De bijeenkomst is fysiek, wat betekent dat er beperkt plaats beschikbaar is. Bij een teveel aan aanmeldingen krijgen overheden en universiteiten/hogescholen voorrang. 

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2023'
Submenu openen

Kenniscafé - Fiets en wetenschap: het beste uit de Cycling Research Board

Scroll naar boven